Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idiotizam apsolutni da skola traje 5 dana u sedmici i to od 6 do 8 sati svaki dan.Skolujes se 13 godina da imas srednju skolu sa kojom možeš da peres guzice.Kao nesto nauče u skoli?Zivot djeci prodje u skoli.Apsolutno sam za sveobuhvatnu reformu skolstva i nastavnog programa i trajanja skole.
@emmir1 Apsolutno dijelim misljenje. Ja sam npr zavrsio gimnaziju i tokom skolovanaj imao sam npr. Istoriju ili geografiju u osnovnoj i onda te iste stvari ucio ponovo u prve dvije godine gimnazije i kao bila opcija da idem na drustveni smijer i to ponovo ucim. Sve iste stvari. Mnogo toga nebitno.
Nastavni plan, skolstvo ovakvo kakvo je, te pojedini iskompleksirani nastavnicu su unistili djece i djece. Dosta talentovane djece je zavrsilo ko konobar zahvaljujuci nasem skolstvu!!!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa ovi produżili djeci godinu osnovno obrazovanje samo da sebe mogu održati na radnim mjestima a da sada cas skracuju za 5 min...
nije problem da cas traje 40 min a hioce li odmor biti produzen i hoce li djeca biti pod nadzorom,,ako ih ranije puste mnogi roditelji nisu kuci i ko ce paziti djecu..uvedite dodatni boravak u kojem ce djeca raditi zaducu i imati neki vid fizicke aktivnosti dok im roditelji ne dodju s posla
Sto niste pitali roditelje kad ste uvodili 9. razred!!!!!!!!!?
četiri posto se djelimično složilo... šta, na pitanje da li ste za skraćivanje časa ovo odgovor?? Je*ote ovo gore nego kad političari glasaju suzdržan.
Treba reformu skolstva uraditi pa da djeca sama izaberu, samo bi tada likovnjaka i muzičara bilo na tone a ozbiljne djece malo koja bi izabrala teže stvari. Onda bi roditelji kritikovali djecu kako su lijeni i ne bi bila krivica na nastavnicima za njihov neuspjeh. Podržavam reformu školstva.
Hitno ali baš pod hitno kompletnu reformu obrazovanja...sva škola se svela da nastavnici imaju posla,skoro nikoga nije briga za djecu...decenijama učimo lekcije na pamet...samo bubanje bezvezno...bitno je da znamo sve moguće glavne gradove drzava a djeca na pola nepismena...uveli 9 razreda osnovne škole...školstvo nam je baš baš katastrofalno...
Mi Bosanci smo poznati po tome da smo najgluplji na svijetu sto se tice ljudske rase
od kad je uspostavljeno vijece roditelja obrazovanje nam je u slobodnom padu..
Strasna reforma. Jel sama skontala. Ili joj je sef pomogo.
Samo difovci i stručni kadar NiP-a, od ViK-a i drugih kantonalnih preduzeca a evo stručni su i da vode državu, slušaj Dodika I Covića
Inace roditelji uvijek sve znaju
Skratite casove na 20min i dajte djeci da se bave onim u cemu se pokazu najbolje. Nije svatko da bude doktor,mehanicar itd itd... Kod nas se medicina zavrsava radi statusa i da se krce kako su oni "doktori" a padaju u nesvijest kad vide krv.
Pa to je ideja za Nobelovu nagradu i vi iz vijeća roditelja niste prepoznali izum
Ovi clanovi vijeca roditelja sve sami strucnjaci za obrazovanje.To pitanje jednostavno prepustiti struci,medju njima provesti sveobuhvatnu anketu, utvrditi sta bi donijelo dobro a sta lose to eventualnio skracenje trajanja casova ,analizirati argumente za i protiv,prednosti i mane i onda donijeti odluku.
Tuka i neuka kao i konjakovic & co
Sta ima da pitate nepismene roditelje kakva ce nastava biti i koliko ce trajati cas, pa jel oni predaju u skolama?? sta vam je vise i sa roditeljima, koje njima dao pravo da nesto odlucuju u odnosu na nastavnike??? trrba pitati ljude od struke i nastavnike a ne rdotielje neke koji nisu zavrsili ni 8 razreda skole.