Izjašnjavanje na sljedećoj sjednici
0

Vijeće ministara razmatralo principe podjele imovine

FENA
Vijeće ministara BiH razmotrilo je Prijedlog sporazuma o implementaciji dogovorenih principa o raspodjeli imovine i Prijedlog odluke o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, o kojima će se ministri izjasniti na sljedećoj sjednici, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo obrane je pripremilo prijedlog sporazuma i prijedlog odluke u skladu s dogovorom lidera šest političkih stranaka koje čine vlast na državnoj razini, a njihovim će usvajanjem BiH napraviti snažan iskorak na putu prema punopravnom članstvu u NATO.

Vijeće ministara BiH potvrdilo je članove Pregovaračkog tima Vijeća ministara BiH za razgovor s predstavnicima Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH.

Članovi Pregovaračkog tima su: zamjenik ministra pravde Srđan Radulj, zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar, šef Odsjeka za plaće u Ministarstvu financija i trezora Nedeljko Tanasković i sekretar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Hamdo Tinjak.

Vijeće ministara BiH imenovalo je Pregovarački tim na zahtjev Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.