BiH
0

Vijeće ministara osniva tim za pregovore sa sindikatima

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vijeće ministara BiH odredit će danas pregovarački tim koji će razgovarati sa predstavnicima Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH.

U pregovaračkom timu bit će predstavnici Ministarstava finansija i trezora, Ministarstva sigurnosti i Ministarstva pravde.

Pregovarački tim bit će formiran na zahtjev Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je ranije iz Vijeća ministara.

Predstavnici sindikalnih organizacija Granične policije, Agencije za istrage i zaštitu i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela na današnjoj konferenciji za medije istakli su da su u ime poslodavca jedino predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda i njegovi zamjenici Nikola Špirić i Zlatko Lagumdžija ovlašteni pregovarači.

U toku prošle nedjelje, za vrijeme trajanja štrajka upozorenja u institucijama BiH, predstavnici sindikata razgovarali su sa Bevandinim savjetnicima, koji nisu imali ovlaštenja za zvanične razgovore i pregovore.