Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da je islamska zajednica predložila, crveni bi im sve po spisku i ono, "hoće da se miješaju u rad države..." blabla... ovako to je sve civilizirano, po najvećim europskim standardima itd.itd.
5 neradnih dana za vjerske, a 360 dana za ostale praznike.
Od čega da odmaraju ili odmaramo. ...
Tako je gospodo. Nek se zna kad se bajram slavi i topovi pucaju, ruše se stijene i ledenjaci ruše.
A što su propisali za ateiste, kada oni mogu plaćeno neraditi ili je isto rezervirano za pravovjerne neradnike.
Umjesto sto uvodite pet dana za praznike, zasto se ne potrudite da oni jadnici koji rade kod privatnika dobiju bar jedan slobodan dan. Zasto se ne potrudite da takvi radnici imaju 48 sati sedmicnog odmora, odnosno dva dana u sedmici, kako je zagarantovano Zakonom o radu?
Moguce da je doslo do izmjene, ali mi nije jasno kako nije medijski praceno, ako nista.
Boze sacuvaj, nije mi jasno kako narod za to uopste ne zna, pa u medijima nisam ni rijeci o tome cula a pratim stalno vijesti.
Koliko ima praznika lakše bi vam bilo da propišete koji su radni dani, barem za onu manjinu koja još ima posao.
kako katolici i pravoslavci ne rade za bajram a mi muslimani radimo za njihove praznike
lejm
Drzava za .... za sta? Ko radi kod privatnika zna da vjerskih praznika nema. To im je omogucila ova drzava odnosno vlast. Da malo inspektori lopovi rade svoj posao pa kaznjavaju mozda bi i ja imao vjerske praznike. Ovo je drzava za cigane samo je jos njima ovdje dobro ( ni brige ni pameti)
Kako ih nije stid. Za Bajram u mom naselju sve radi, svi privatnici natjeraju svoje radnike da rade. Manje se za Bajram radilo u vrijeme socijalizma nego sad. Naravno ovi što svakako ne rade oni sad imaju 5 dana za izrađavanje vjerskih osjećaja. Ako tome dodamo spajanje dana, pa uzmeš jedan dan godišnjeg i spojiš dva vikenda dobijaju još dva mini godišnja odmora. Ne znam do kad će stoka finansirati sve ovo.
Jbt sumpor ... pa kako ce ovi sto rade izdrzat njihov toliki ne rad. Pa dokle cete idioti jedni, sutit, jel? Vas pitam sto komentarisete ovdje? Il ste upravo Vi svi ovi ministri... grrr... ajd mrš, popio kafu, odo radit!
poklanjam sve vjerske praznike za bilo kakav placen posao.
Mogli su još koji dan proglasiti neradnim,pa i onako ništa nerade!
Formalno 5 neradnih dana , a stvarno ..
A ateisti po svoja prava u Strazbur :)
Mi nemamo vjrere niti vjerskih praznika, nama dajte 5 slobodnih dana da ih individualno mozemo iskoristiti kad nam pase. Ovo bi bilo dobro za srednjoskolce - kad god treba odgovarati - vjerski praznik ;).
svidjamse sto ko nas ima puno nedradni dana puno radim o i za to moramoi puno odmorsti