Nastavak prekinute sjednice
0

Vijeće ministara o privremenom finansiranju institucija BiH

FENA
Vijeće ministara
Vijeće ministara
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi u ponedjeljak, u nastavku 163. sjednice, trebalo razmatrati Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za četvrti kvartal ove godine.

Među ostalim, predviđeno je da Vijeće ministara BiH razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - juni 2011. godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za zaključivanje Izmjene br. 1 Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, potpisanog 22. decembra 2006. godine u Sarajevu i 8. januara 2010. godine u Luksemburgu - obnova električne energije II - novi tekst.

Kako je planirano, Vijeće ministara BiH bi trebalo razmotriti Prijedlog zajedničke izjave o namjerama saradnje u borbi protiv kriminala, prije svega na području terorizma, organiziranog kriminala i nezakonite trgovine narkoticima, između Ministarstva sigurnosti BiH i Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Njemačke.

Inače, zakazivanje nastavka 163. sjednice Vijeća ministara uslijedilo je nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) provela Odluku koja se odnosi na raspodjelu viška prihoda nad rashodima, odnosno transferirala predviđeni iznos sredstava.