{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena odluka o privremenom finansiranju institucija BiH

S
10.10.2011. u 15:32
0
9
Donesena odluka o privremenom finansiranju institucija BiH
0
Donesena odluka o privremenom finansiranju institucija BiH
Vijeće ministara BiH donio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar - decembar 2011. godine i zadužio sve budžetske korisnike da nastave s uštedama na svim stavkama tekućih rashoda.
Iz Vjeća ministara BiH saopšteno je da se prema odluci, privremeno finansiranje institucija BiH od oktobra do decembra ove godine utvrđuje u iznosu do 341.472.250,00 KM i na nivou je jedne četvrtine sredstava u usvojenom budžetu za 2010. fiskalnu godinu.

U skladu s Odlukom, koja je donesena danas u nastavku sjednice, spoljni dug biće servisiran prema planovima otplate.

Raspored prihoda po budžetskim korisnicima i vrstama rashoda biće izvršen na nivou jedne četvrtine sredstava u usvojenom budžetu za 2010. godinu, a budžetski korisnici ne mogu započeti kapitalna ulaganja, nove ili proširene programe te aktivnosti dok ne budu odobreni zakonom o budžetu institucija BiH za 2011. godinu.

Za nove institucije formirane u 2010. godini mjesečni iznos sredstava za finansiranje odobrava Ministarstvo finansija i trezora BiH u skladu s iznosima odobrenih sredstava iz budžetske rezerve za 2010. godinu, uzimajući u obzir potrebe prilagođavanja strukture budžeta realnim okvirima njihovog funkcionisanja.

Zakazivanje nastavka današnje, 163. sjednice, Vijeća ministara, koja je prekinuta u srijedu, 5. oktobra, uslijedilo je nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) provela Odluku koja se odnosi na raspodjelu viška prihoda nad rashodima, odnosno transferisala predviđeni iznos sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: