BiH
0

Vijeće ministara danas o vjerskim praznicima i izvršenju budžeta

FENA
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Klix.ba)
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici koja je zakazana za danas trebalo bi, između ostalog, razmatrati Nacrt zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od januara do juna 2013.

Bit će razmatran i Nacrt sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) - Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP), s Osnovama za zaključivanje sporazuma, kao i Nacrt sporazuma o finansijskoj saradnji - razmjena nota između Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke za projekt "Vjetropark Podveležje", s Osnovama za zaključivanje sporazuma.

Predmet rasprave bit će i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade NR Kine o osiguranju besplatne vojne pomoći NR Kine za Bosnu i Hercegovinu.

Također, Vijeće ministara BiH trebalo bi se izjasniti o Nacrtu odluke o otkazivanju Sporazuma između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Međunarodne agencije za atomsku energiju o primjeni garancija u vezi s Ugovorom o neširenju nuklearnog oružja, o Informaciji o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2014. te o Informaciji o razgraničenju između BiH i Crne Gore.