Predložen nacrt sporazuma
16

Vijeće ministara danas o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu

S. Š. U.
Zakazana je sjednica Vijeća ministara sa 50 tačaka dnevnog reda (Foto: I. L./Klix.ba)
Zakazana je sjednica Vijeća ministara sa 50 tačaka dnevnog reda (Foto: I. L./Klix.ba)
Za danas je zakazana sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj će ministri razmatrati čak 50 tačaka dnevnog reda.
Državni ministri će na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH razmatrati Nacrt sporazuma o slobodi kretanja s ličnim kartama na Zapadnom Balkanu sa izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije od 2022. do 2024. godine i akcionog plana za njeno provođenje.

Također će biti razmatran i Nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke za projekat Vjetroelektrane "Vlašić" te amandman na Ugovor o finansiranju Koridora 5C.

Ministri će razmatrati i Izvještaj o radu Komisije za saradnju sa NATO savezom za prošlu godinu te zaključke sa sjednica Predsjedništva BiH.

Osim toga, Vijeće ministara će razmatrati i dvije tačke stepena povjerljivo, a koje se tiču učešća pripadnika Oružanih snaga i policijskih službenika u operacijama podrške miru tokom prošle godine te Prijedlog odluke o dodatku na platu na osnovu posebnih uvjeta radnog mjesta za zaposlene u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.