{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara da pripremi prijedloge realizacije odluka Ustavnog suda BiH

S
22.1.2013. u 17:51
0
8
Vijeće ministara da pripremi prijedloge realizacije odluka Ustavnog suda BiH
0
Vijeće ministara da pripremi prijedloge realizacije odluka Ustavnog suda BiH
Božo Ljubić, lider HDZ-a 1990
Zajednički kolegijum oba doma Parlamentarne skupštine BiH donio je zaključak da Vijeću ministara BiH ponovo bude upućena urgencija da u što kraćem roku, a najviše za dva mjeseca, pripremi prijedloge realizacije odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na institucije BiH, izjavio je Srni predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić.
Ljubić je podsjetio da su ovakav zahtjev Vijeću ministara BiH još u maju uputili tadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković i Doma naroda Dragan Čović.

"Danas smo reaktuelizovali taj zahtjev, uz nove tačke i dali rok najviše od dva mjeseca. Riječ je o više odluka Ustavnog suda BiH koje se tiču akata koje su donijele institucije BiH", rekao je Ljubić koji nije mogao da precizira o kojim aktima je riječ.

Prema njegovim riječima, Zajednički kolegijum je na današnjoj sjednici u Sarajevu odlučio da 27. februara bude održana Druga posebna zajednička sjednica oba doma parlamenta BiH o temi "Poslanici/delegati pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara".

"Poslanici i delegati imaju dovoljno vremena da u pisanoj formi postave pitanja i teme koje će staviti na tu sjednicu", dodao je Ljubić, napominjući da, prema Poslovniku oba doma, ovakva sjednica mora biti zakazana mjesec dana prije njenog održavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: