BiH
0

Vijeće ministara BiH danas o izvršenju budžeta institucija

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o udruženjima Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke - Koridor Vc, II faza, s Osnovama za zaključivanje ugovora, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Projekta izgradnje objekata za regionalne centre Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mostar, Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, izgradnje graničnog prijelaza Gradiška, rekonstrukcije graničnih prijelaza Vardište, Deleuša, Uvac, Gorica i Užljebić i obavljanja pripremnih radova za izgradnju graničnih prijelaza Bijača i Svilaj, koji će se uvrstiti u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period od 2011. do 2014. godine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i više informacija među kojima su: Informacija u vezi s donošenjem odluke o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora za 7.10.2012. godine; Informacija o šumskim požarima i stanju u tom segmentu zaštite i spašavanja u BiH; Informacija o pripremi provedbenih dokumenata za realizaciju dogovorenih principa o raspodjeli vojne imovine i Prijedlog odluke o smještaju Ministarstva vanjskih poslova BiH na lokaciji koja ima status nepokretne vojne imovine.

Trebale bi biti razmatrane i Informacija - Analiza efikasnosti implementacije IPA projekata i problema u vezi s trošenjem sredstava iz IPA fondova i Pregled svih otkazanih projekata iz državnih paketa IPA 2007. - 2010. te Informacija o planu aktivnosti na izradi Programa integriranja BiH u Evropsku uniju.