Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne shvatam bas poentu, 11.541 stolica, bespotreban trosak, mogli su umjesto toga, novac za stolice preusmjeriti naprimjer za pomoc najugroženijih porodica poginulih sarajlija mi koji smo nekog izgubili u ratu sjecamo ih se svaki dan i njihove su stolilice u nasim domovima zauvijek prazne.
Iskreno, trebali ste nesto originalno. MIslim, Pacific, wtf??? Nije to neki brend pa sad vi redizajnirali da svi skontaju. I zasto niste rekli na konferenciji za medije da je redizajn. Nego ste cekali dal ce vam proc plagijat, pa sad kao redizajn. I zna li se koliko para potroseno na plagijat? Ideja sa stolicama je odlicna.
Pa rjesenje Fabrike je plagijat Kineza, jer su oniodavno REDIZAJNIRALI Nike, iPhone i nsl.
Čujem da niste dopustili Pašoviću da objavi svoj odgovor na ovaj niz od 3 (ili 4) teksta o \"Crvenoj liniji\", iako mu to pravo pripada.... Zato nema nikakve moderacije komentara koji dolaze sa samog dna pakla. Animalno krkljanje u \"komentarima\" vam ne smeta, ali vam smeta šta Pašović, plagijator ili ne, ima da kaže u odgovoru na vaše tekstove o njemu. Zato je portal omiljeno okupljalište fudbalskih navijača sa Romanije..... boli vas briga ;-)
Slazem se da treba obiljeziti stradanje Sarajlija, ali smatram da su trebali biti orginalniji i uraditi spicu koja nece asocirati na The PAcific. Gledao sam seriju i uvodna spica je fanstasticno uradjena. Kada vidim ovja nas redizajn odmah se sjetim Pacifica. Ne znam sta se dogadja s nama, zar je neatalo ideja. A misli da je bilo dobrih ideja da se ovo uradi i orginalnije. Evo linka do kompanije koja je radila spicu zs The pacific http://www.imaginaryforces.com/archive/alphabetical/the-pacific/ Ova kompanija inace rade titlove/sekvence za filmove. U spicu trebalo je unijeti bosanski duh i ambijent.
ovaj srb-in se uhvatio jednog novinskog clanka kao pijan plota, jel bi tako isto vjerovao da su napisali da su ti mamu svi j.eb.ali na tom vrbanja mostu
Puna nasa zemlja redizajnera: Brega, Merlin, Bojan... Pa dokle, kada cemo vlastitu glavu koristiti
Pasovicu, prestanite vec jednom sa eksploatacijom rata, za vrijeme kojeg ste uzivali dok su drugi gulili ledja...
Tuga i očaj, đon za đonom. Trošenje ogromne sume para. Kao da Pašović i kolege sebi za dupe nešto rade. Da imaju toliko rispekta koliko o istom kenjaju, ne bi se trebalo nimalo đoniti, već uraditi nešto od srca. Da skupimo 11.541 građanina Sarajeva, da im podijelimo po sterilnu bocu da svaki pusti kap krvi, to bi bilo vjernije i iskrenije. Ovo je mrtvi brainstorming. Usput, evo odakle je projekt pođonjen. http://www.dnainfo.com/20110910/midtown/2753-empty-chairs-honor-911-victims-at-bryant-park
Šta se čudite? Nema tu ni čovjeka, ni umjetnika. Bojan se kao student uvlačio profesorima u čmar, tadašnja njegova djevojka, a današnja žena, Dalida je oralno zadovoljavala asistenta za crtanje. Od prvog dizajna (The Beatles-Sgt. Peppers Lonely Club Band), omota za super ublehašku grupu, Plavi Orkestar, do danas , Bojan samo redizajnira, prostački rečeno krade. Dok je čekao da se rat završi, sjedio u Collegiumu i \"redizajnirao\". Kao čovjek, užasno ljigav.
koliko je to rasprostanjeno pogledajte na ovoj stranici http://www.everythingisaremix.info/
projekat je plagijat i vec uradjeno nekoliko puta i iskreno mi nije jasno zasto ovo mora toliko kostati (NYC poslje 11. septembra, u Crkvi 185 stolica itd..) zasto smo nabavljali toliko crvenih stolica - ideja je bitna / a samo kod nas konceptualna umjetnost kosta milione i uz koncept ima i scenografa (za sta???) i kostimografa (za koga????) i art direktora (???)..horor - poenta instalacije i jeste ideja, a ne pinka
Fakultet ne zelim upisivati, jer sam vec jedan zavrsio. O dometu do Jadrana, sve govori sama tvoja komparacija za neciji domet Jadran, sto ustvari dovoljno govori o tebi i ocito i tvojim dometima. Proslo se vise mora, no sto si ti knjiga procitao. A ako vec hoces da pricas o \"gradjanstvu\", onda je najmanje sto gradjanin Sarajeva moze da uradi gledajuci svoj obraz i odajuci cast nasim poginulim sugradjanima jste da nas bude STID i SRAMOTA da se ovim plagijatorskim projektom i plagijatorskim videom placenim od nasim para, odaje pocast zrtvama.
sad sam pogledala link - sramota, ”redizajn” je i cijeli projekat, ne samo video-clip, nazalost... hxxp://www.dnainfo.com/search/2753-empty-c-hairs-honor-911-victims-at-bryant-park
\"REdizajneri\", nisam vas prepoznao. Trebalo bi dati prijedlog vlastima da u nomenklaturu zanimanja uvrste i ovo, novo...\"REdizajner\". Ono sto je stvarnost je da od osnivanja Tria, pa kasnije preko Fabrike, Bojan i ekipa nisu napravili niti jednu orginalnu i autorsku stvar. Sve je nekakav \"REdizajn\". Isto kao i Dino Merlin, Brega i masa istih \"umjetnika\". A kako je ovo mazohisticko drustvo, koje obozava takve, onda jedino oni mogu napuniti KOsevo, biti profesori na akademijama i sl. Pitam se ja gospodo, gdje je i kada objavljen tender po kojem su Pasovic i Bojan dobili ovaj posao? Ovo su i moje pare...mene kao poreskog obveznika. Zakon je jasan... za ovakve javne poslove se treba objaviti tender koji postaje validnim kada se prikupe min. 3 ponude. E recite mi gdje i kada je objavljen poziv?! \"Hvala vam\" sto blatite marketinsku struku, umjetnike, dizajnere i citav niz onih koji zive od svojih licnih ideja. Haj\' zdra\'o \"REdizajneri\"!!!!
jah ili jahoOOoo, ne seri. Nego upisi fakultet pa ces biti manje intelektualno frustriran. Skorojevicu marsh iz grada, ovdje zive gradjani:)
http://articles.nydailynews.com/2011-09-11/local/30167077_1_chair-exhibit-bryant-park-world-trade-center