Počinje kupona za paketiće
11

Vesela nedjelja Grada Sarajeva 30. decembra

Klix.ba
Nakon iznimno uspješnog premijernog izdanja, kompanija Tropik najavljuje novogodišnje izdanje multimedijalnog projekta "Vesela nedjelja" koje će se održati u nedjelju 30. decembra u sarajevskom Domu mladih.

"Veliki uspjeh premijere projekta poslužio nam je kao vrlo jasan dokaz da roditelji i djeca trebaju sadržaje poput Vesele nedjelje u svom gradu. Drugo izdanje Vesele nedjelje bit će velika novogodišnja zabava koje će se mališani rado i dugo sjećati" ističe Ognjen Džinić, projekt menadžer kompanije Tropik.

Novogodišnje izdanje "Vesele nedjelje" izabrano je za centralnu manifestaciju dječijeg novogodišnjeg programa koju tradicionalno priređuje Grad Sarajevo. Ovom prilikom Gradska uprava obezbjedila je podjelu preko 1.000 paketica za štićenike ustanova za specijalno obrazovanje koje djeluju na području Sarajeva.

Tokom višesatnog programa u tri termina bit će izvedena predstava "U carstvu sijedog djeda", čiju produkciju potpisuje umjetnička grupa Studio Scena iz Sarajeva.

Dječija predstava bajkovitog naslova koja govori o vječitom sukobu dobra i zla, te najmlađe podučava o važnim moralnim principima života bit će izvedena u terminima: 11.00 14.00 i 17.00 sati.

Novogodišnja atmosfera umnogome je odredila tematski koncept novih radionica koje će biti predstavljene tokom održavanja drugog izdanja Veselenedjelje. U sklopu radionica mališani će se po prvi put upoznati sa PlaymaisÒ programom te uzeti učešće u izradi novogodišnje čestitke i ukrasa kojima će ukrasiti veliku jelku.

Limitirani broj ulaznica i kupona za novogodišnje paketiće bit će pušteni u slobodnu prodaju od petka 21.decembra na platou Centra "Skenderija".