Komentari (169)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam razumio ni jednu recenicu sto je rekao a imam osjecam da smo shebani jos za narednih 30 g.
ko bitan osjećaj nekoga ko ništa ne razumije
U presudi LJ.....Ustavni sud je naveo.....da je FBiH savez naroda i da zato postoji Dom Naroda a ne Dom Kantona
potopi ga Schmit sa dolazim iz jedne savezne drzave mora se cut glas svake regije. Potopi ga sa Dejton, Washington, ustav. Kaze schmidt demokratija je kompromis, da se cuje misljenje drugih. Kad cemo vidjet intervju hrvatske srpske strane kod nas, kada cemo kod hrvata i srba procitat intervju lidera iz Sarajeva? Nemamo mi kulture za demokratiju. Samo ja pa ja. Hapaj.
E hebi ga VP,i ti se uhvatio ovih konstutivnih I legitimnih,ko pijan tarabe.Nisu ti dobro preveli Dejtonski sporazum.Tamo ne piše tako.Gdje to ima na zemljanoj kugli,konstutivni narodi.Osnov svih prava je građansko pravo.
Čitajući ovo, jasno je da ovaj čovjek ne poznaje Dejton, upliče se u Vašingtonski sporazum za koji nije nadležan, govori samo o odluci Ljubić, ne spominje druge odluke. To znači samo dvije stvari. Prva, da hoće izaći iz svojih dejtonskih nadležnosti i, druga, da je vidno pristrasan u korist HDZ-a.
Mene zanima jedna stvar. Ovaj Šmit sad došao i kao radi svoj posao što je oke. Sad me zanima, šta su u Bosni i Hercegovini posljednjih 20 godina radili ostavi visoki predstavnici osim što su češali jaja. Ne može sad odjednom da dođem neki Šmit i mijenja ustave , zakone. Trebali su EU , SAD i ostale licemjerne organizacije raditi to u zadnjih 25 godina.
Poslali katolika da rjesava problem izmedju muslimana i katolika. Bas me zanima ciju stranu ce zauzeti.
Namece naciofasisticka rjesenja a onda se obraca gradjanima ove zemlje. Ne moze i jare i pare, kockasti krug. Drzava il je drzava ravnopravnih gradjana ili nije. Ko je bio na jednom casu logke razumjece da je to istinita tvrdnja. Ako nije, a nije, ne obracaj se molim te gradjanima neko plemenima. Gradjani ne postoje u BiH.
Da li imamo ijednog sposobnog novinara u ovoj državi? Može li iko ovog pogubljenog Švabu da pita kako se osjeća kao jedini visoki predstavnik protiv kojeg je narod izašao na ulicu da protestvuje?
Pogledaj samo stil kod novinara - ' sa heklerom i u tenama'... Nekad se knjiga BonTon (u kojoj su objašnjene odjevne kombinacije za svaku priliku, te načini ponašanja i ophođenja) mogla kupiti u svakoj knjižari, sad je rijetka za pronaći, posljedice su pred nama.
Dragi gosp Šmite,oslobodite nas ovih političara,postavite mlade i sposobne ,nemojte kao Incko biti samo zabrinuti,ovi se više ne mogu trpiti,kad,su narodi glupi ,uradite vi nešto,hvala
Čovječe, sjebo je ovenaše …Cijeli interviju pričat a ništa ne reć .Svaka čast majstore.
Podrška Schmitu za onu reakciju u Goraždu.Nasi dusebriznici uvijek drugog krive za njihov nerad... Čovjek je u pravu, pa dokle više, dokle...
Napokon je pročitana tzv. građanska ideja po mjeri jednog naroda. Nezadovoljstvo kod građana je veliko, što je razumljivo nakon toliko truda al ni sami nisu svjesni da je privaćanje činjenice da postoje hrvati i srbi najbolje za BiH. Jedino tako ju neće ju niko raskinuti.
a zašto jednostavno ne uvedemo demokratiju na cijeloj teritoriji BiH, bwz kantona i entiteta... ah znam pa zato što su muslimani većina, da smo kojim slučajem katolici ili pravoslavci ovoga svega ne bi bilo
Merhaba her Schmidt.kakosi.nametni zakone i prava kao sto je u tvojoj zemlji.alles wird gut
One pare sto smo potrošili na zastavice koje obilježavaju teritoriju mogli smo 2 bazena Lani napraviti. Stid me je svega jer sam i ja dio toga.