Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo su neka nova vremena, da se iftari organizuju na javnim povrsinama, trgovima. Iftar se sprema u kuci, a domacin poziva na iftar, komsije, rodbinu i sve one koji poste. Eto ja toliko znam, a stvarno nema tih para da bih otisla na tako javan iftar. Gubi car, nije to ono ...
Televizija, novinari, govori...sve politika.
Treba organizovati iftar na trgovima jer ima mnogo ljudi koji nemaju ni da kupe hranu i pravi su vjernici vecinom penzioneri,ali i mladi ljudi... svi smo mi jedna velika sirotinja.
eto njihova je meza... mi nosimo alkohol ??
Informacija koja nedostaje jeste da ce obroci biti podjeljeni kako postacima tako i nepostacima. Svi bi voljeli da se narod zaposljava ali ovakav dogadjaj koji uopste nema politicku pozadinu i koji je za promjenu osvjezenje na klixu nakon silnih nesreca, pljacki i ubistava ne bi trebao biti okarakterisan kao radikalan.
samo da ne ispadne kako nas turci hrane
Taj karavan šeta već nekoliko godina po Balkanu. Ne dijele samo iftare nego imaju i kulturno-umjetnički i vjerski program u vrijeme iftara. Samo čudi me da su za Tuzlu rezervisali samo 1600 iftara kada su u prethodnim godinama u manjim čaršijama TK dijelili i 2500.
Tako je to @luno kad se znam rasporediti pa me ima svuda. :))) Kad prođe ramazan valja nam i do Zemuna na plavo Dunavo kod čuvenog Šarana na ribu s roštilja. ;) I riblju čorbu. :)
Tuzlanske ilahije, vraćanje topa, sada i iftari na otvorenom....mašallah, :) https://www.youtube.com/watch?v=815rFsBGudc
@luno, i ja tolerišem kada na Sonom trgu u Tuzli u sred ramazana u po dana u blizini one džamije Italijani predstavljaju svoju kuhinju pa iznesu i svinjske 'delicije' i sipaju narodu besplatno vino i... možeš i ti jednu noć jedan iftar na koji ne moraš doći jer je rečeno gdje je.