BiH
173

Velike temperaturne oscilacije u narednim danima u BiH

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Promjenljivo vrijeme zadržat će se u BiH u naredna tri dana, a potom slijedi naglo zatopljenje sa sunčanim periodom. No, oscilacije u temperaturama nastavit će se i u maju.

Nakon vikenda slijedi povećanje temperatura i stabilizacija vremenskih prilika. U ponedjeljak, utorak i srijedu preovladavat će sunčano vrijeme s temperaturama između 24 i 30 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost,. Krajem dana mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 10 do 14, na jugu do 17, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

Prema podacima Accuweather.com, u Hercegovini će najtoplije biti u srijedu gdje će temperature dosezati i 32 stepena. No, već u četvrtak slijedi pad temperatura.

Zbog tamnih oblaka koji će se nadviti nad našom zemljom pred kraj iduće radne sedmice, temperature će pasti za pet do šest stepeni. No, bit će proljetne i iznosit će između 22 i 23 stepena, rečeno nam je u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Accuweather.com najavljuje drastični pad temperatura u subotu, kada će u Hercegovini najviša dnevna temperatura iznositi 17 stepeni, a u Bosn 13 stepeni.

S obzirom na to da se radi o rezultatu numeričkog modela prognoze svakako treba pričekati još koji dan da se ove procjene i potvrde.