Dugo sanjani san
0

Velika investicija u Kaknju: 1,5 miliona KM za novi ski lift na Ponijerima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila 1,5 miliona KM za nabavku novog ski lifta na Ponijerima, u Kaknju su uvjereni da ih očekuje nezaboravna zimska sezona.

Iz Općine Kakanj su se zahvalili kakanjskoj političkoj reprezentaciji koja je pomogla da se njihove želje ostvare i da jedino skijalište u Zeničko-dobojskom kantonu dobije adekvatne uslove i moderni ski lift.

"Radi se o iznosu o kojem se nekad moglo samo sanjati uzimajući u obzir nekadašnja iskustva u odnosu viših nivoa vlasti spram činjenice da je Kakanj opterećen štetnim utjecajima industrije. Viši nivoi ne mogu po zakonu ulagati u npr. naše lokalne puteve, ali mogu u turističke resurse i jedino skijalište u ZDK, i to se ostvarilo", kazali su iz Općine Kakanj.

Ranije je načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević u razgovoru za Klix.ba naglasio kako je cilj razvoj turizma te pomenuo određene investicije u Kaknju koje je potrebno realizovati s ciljem poboljšanja turizma.

Jedna od njih, "teško ostvarivih", bila su i sredstva za ski lift na Ponijerima, ali razumijevajući Općinu Kakanj, Vlada FBiH je izdvojila sredstva za novi ski lift koji će osigurati sigurniju i kvalitetniju ski sezonu na Ponijerima.