Omiljen kod učenika
2.8k

Vedran Zubić u Indiji dobio priznanje za jednog od najboljih profesora na svijetu

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Vedran Zubić, trenutno najpoznatiji profesor geografije u BiH, danas će u Indiji primiti priznanje za jednog od najboljih profesora na svijetu.
"Ponosni na Vedrana Zubića! Bravo! Pogledajte još jednom kratki film o Vedranu Zubiću, profesoru geografije u sarajevskoj gimnaziji Dobrinja, istinskom heroju BiH", naveli su iz USAID-a.

"Dok čuvamo radna mjesta i imamo sve manje vremena za našu djecu, znamo li ko nam ih odgaja i vaspitava?

Predstavljamo vam one koji uprkos nedostatku podrške sistema ne odustaju u namjeri da našu budućnost učine boljom. To je većina učitelja, nastavnika i profesora. Priča nastavnika Vedrana iz Sarajeva počinje nastavom koja prelazi sve granice klasičnog. Upoznajte prave heroje!"

Vedrana Zubića, profesora geografije, učenici su 2017. godine proglasili najboljim profesorom. Rođen je u Sarajevu 1975. godine. Od 1983. godine živi u sarajevskom naselju Dobrinja, koja je, kako je znao reći, njegov personalni i profesionalni "okvir".

Više od 20 godina je radio u Dobrinjskoj gimnaziji.

Podsjetit ćemo da je u maju 2021. godine Zubić proglašen tehnološkim viškom u Dobrinjskoj gimnaziji u Sarajevu.

Zubić je profesor koji je svojim originalnim pristupom učenicima doprinio da se mnogi zainteresuju za školske aktivnosti, a posebno geografiju i lijepe društvene navike.