{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Većina članova Vlade KS vratila se s godišnjih odmora

F
17.8.2012. u 14:39
0
5
Većina članova Vlade KS vratila se s godišnjih odmora
0
Većina članova Vlade KS vratila se s godišnjih odmora
Većina članova Vlade Kantona Sarajevo vratila se sa svojih godišnjih odmora, a prva sjednica Vlade održana je u četvrtak, dok je već naredna planirana za sljedeću sedmicu, rečeno je Feni u Pres službi Kantona Sarajevo.
Prva naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo planirana je za drugu polovinu septembra do kada će Vlada pripremiti materijale, a s jučerašnje su u skupštinsku proceduru upućena dva važna zakona i to Prijedlog zakona o geološkim istraživanjima te Nacrt zakona o šumama.

Nakon što, prema presudi Ustavnog suda FBiH iz 2009. godine nije usaglašen Zakon o šumama u Federaciji BiH, niti je doneseno novo zakonsko rješenje za ovu oblast, Vlada Federacije je krajem 2009. godine donijela Uredbu o šumama, a period primjene ove uredbe istekao je u decembru mjesecu 2011. godine

Nacrt zako o šumama je utvrđen u cilju zaštite i očuvanja šumskih resursa i u periodu pravnog vakuma koji tretira ovu oblast kako bi se definirali poslovi korištenja i upravljanja šumama i šumskim zemljištem koji u Kantonu Sarajevo čine 65,43 posto njegove površine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: