{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra nastavak prekinute sjednice Skupštine KS

F
23.9.2012. u 15:30
0
9
Sutra nastavak prekinute sjednice Skupštine KS
0
Sutra nastavak prekinute sjednice Skupštine KS
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Nacrt zakona o šumama je prva tačka dnevnog reda sutrašnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja je u srijedu prekinuta.
Nakon što po Presudi Ustavnog suda FBiH iz 2009. godine nije usaglašen Zakon o šumama u Federaciji BiH, niti je doneseno novo zakonsko rješenje za ovu oblast, Vlada Federacije je krajem 2009. godine donijela Uredbu o šumama, a period primjene ove uredbe istekao je u decembru 2011. godine.

U cilju zaštite i očuvanja šumskih resursa i u periodu pravnog vakuma koji tretira ovu oblast, Vlada KS utvrdila je Nacrt ovog zakona kako bi se definirali poslovi korištenja i upravljanja šumama i šumskim zamljištem koji u Kantonu Sarajevo čine 65,43 posto njegove površine.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice su i prijedlozi odluka o izmjenama Odluke o preuzimanju prava osnivača 14 javnih ustanova iz oblasti kulture.

Podsjetimo, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo izglasali su u petak nepovjerenje Vladi KS-a koju su činili premijer i ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Za smjenu ove Vlade glasalo je 18 zastupnika i to sedam iz Stranke demokratske akcije (SDA), četiri iz Stranke za BiH (SBiH), po jedan zastupnik iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH, Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS), Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB) i Bosanske stranke (BOSS) te samostalni zastupnici Enes Zeković, Mira Jurić i Hanka Vajzović.

S druge strane za ostanak Vlade KS glasalo je 14 zastupnika iz SDP-a i SBB dok je zastupnik Naše stranke bio suzdržan.

Tačke dnevnog reda sutrašnje sjednice prijedlog su smijenjene Vlade Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: