Već počinje sezona: Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću

A
Anadolija
26.11.2015. u 15:09
130
13
Već počinje sezona: Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću
130
Već počinje sezona: Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću Vlašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Skijaška sezona u Bosni i Hercegovini počinje već predstojećeg vikenda, a staze će biti otvorene na Vlašiću i Kupresu, saopšteno je iz ova dva ski centra.
Na Vlašiću u subotu (28. novembra) u funkciji će biti ski  liftovi Babanovac i Markovac, te će na taj način biti ozvaničen početak ovogodišnje skijaške sezone. Trenutna visina snijega je 35 centimetara, a u naredna tri dana na ovoj planini očekuju nove padavine, odnosno još veći snježni prekrivač.

Prema saopštenju Ski centra Kupres, sezona u ovom skijalištu će biti otvorena u nedjelju, 29. novembra. Na stazama trenutno je 45 centimetara snijega. 

"Prva četiri skijaša na četverosjedu i prva dva na dvosjedu dobit će cjelodnevni ski pass prvog dana skijanja, u nedjelju", istakli su iz Ski centra Kupres.

I na Jahorini se nadaju da bi uskoro mogli otvoriti neke od staza, jer je od danas u funkciji sistem za vještačko osnježivanje. Visina prirodnog snijega za sada je 15 do 20 centimetara.

"Ukoliko temperature budu odgovarajuće i narednih dana Olimpijski centar Jahorina će učiniti maksimalne napore da proizvede vještački snijeg i stvori dobru podlogu za prirodni snijeg koji se očekuje narednih dana", saopćeno je iz OC Jahorina.

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica nadaju se da bi sezona i na ovoj planini mogla početi prije predviđenog otvaranja, odnosno "ukoliko bude dovoljno snijega u prvim danima decembra".


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: