Dvije porodice napustile vikendice
30

Vatra kod Boračkog jezera se spušta prema kućama

Klix.ba
Požar kod Boračkoj jezera u četvrtak predvečer (Foto: Haris Begić)
Požar kod Boračkoj jezera u četvrtak predvečer (Foto: Haris Begić)
Požar koji već danima bukti u šumama kod Boračkog jezera večeras je natjerao na bijeg iz kuća dvije porodice, tvrde lokalni stanovnici u razgovoru za Klix.ba.

Kako nam je rečeno vatra se spustila blizu kuća u području Vaganj i stanovnici se boje da bi tokom noći situacija mogla biti još gora.

"Dvije žene čije su vikendice najbliže požaru su večeras napustile svoje objekte. Vatra je udaljena od prvih kuća nekih stotinjak metara vazdušne linije, ali se niz šumu kotrljaju kamenje i panjevi koji gore i zato postoji strah da će vatra planuti kod vikendica. Zvali smo vatrogasce i policiju prije nekoliko sati, ali se još niko nije pojavio. Ovdje je oko 20 vikendica i ljudi koji su tu još uvijek ne paniče, ali bi bilo dobro da nam neko iz lokalne civilne zaštite ili neko od vatrogasaca da upute šta da radimo", kaže jedna od mještanki u razgovoru za naš portal.

Mještani kažu da je požar zahvatio veliku površinu, ali da najviše strahuju da će vjetar dokom noći pogodovati njegovom daljnjem širenju.

Iznemoglim vatrogascima koji se u Konjicu danima bore sa vatrenom stihijom danas je ponovo u pomoć došao helikopter Oružanih snaga, ali vatra nažalost još nije ugašena.