|

Vasvija Vidović: Sve radnje prema Klixu su bile nezakonite, zato ih je Sud poništio

Vasvija Vidović: Sve radnje prema Klixu su bile nezakonite, zato ih je Sud poništio
44
Piše: E. F.
6.1.2015. u 21:30
36
komentara
44

dijeljenja
Vasvija Vidović: Sve radnje prema Klixu su bile nezakonite, zato ih je Sud poništio Vasvija Vidović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vasvija Vidović, poznata advokatica iz Sarajeva, komentarišući odluku Sudskog vijeća prema kojoj je naredba o pretresu Klix.ba proglašena nezakonitom, kazala je kako se drugačiji ishod u ovom slučaju nije mogao ni očekivati.
"Sudija za prethodni postupak je napravio propust kada nije utvrdio da postoji osnovana sumnja da je vaš novinar počinio krivično djelo ili da je predmet krivičnog djela u vašim prostorijama. Samo to je mogao biti osnov da se izvrši pretres a ne bilo što drugo. U suprotnom, bilo koja agencija bi, kada joj to padne na pamet, mogla bi da vrši pretres prostorija bilo kome", kazala je Vidovićeva.

Upravo to je kršenje ljudskih prava i zadiranje u privatnost, smatra ona.

"Sve ovo što se dogodilo veoma je neozbiljno i u ovom slučaju postoje dobri osnovi za naknadu štete. Naime, svemu se prišlo na potpuno nezakonit način pa su zbog toga morale biti i poništene sve nezakonite radnje i dokumentacija mora biti vraćena", kazala je Vidovićeva.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...