Komentari (295)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa nije bas da i mi nismo mijenjali imena u neka degutantna koja nam ne prilice, nekakve muftije, efendije, mladi muslimani itd.
Ovaj fosil za razliku od tebe zna sta prica.
Duze ceno mi sto jes' jes' 😂😂😂
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jahorina se nekada zvala Javorina a u doba turaka je ubaceno h. Cuj vrh na Treskavici se zvao caba. Pa to su dali turci a njihovim odlaskom je po ovim metuzalemima trebalo ostati caba. BiH je vlasnistvo 1/3 a turci su bili okupatori. Sto prije shvatite, tim bolje za sve.
@denina Tvrtko, Vlatko, Ostoja, Stefan, Stjepan, Uros, Jelena, su prirodna imena ovih podneblja. Javorina (drvo javor) je prirodno a Jahorina je tursko ime i ne znaci nista u ovom podneblju., vjerovatno kao i tvoje ime za razliku od mog.
@rade_s da,.ok jesu tursi okupatori., i javorina ili jahorina., sad to to je odjednom postao sinonim za islam i turke., ali nije rijec ovjde o turcima niti o kosovo polju., nego je rijec kako se gubi bosansko a pridaje se srpsko a to bas ne priopada u toj mjeri ovom podneblju.,jer kako znas BiH je vlasnistvo 1/3 ačetnici su bili okupatori. Sto prije shvatite, tim bolje za sve.
Filipović je najveći bošnjački intelektualac ikad. Imam veliko poštovanje prema ovom skromnom čovjeku.
yebo majku ovaj Filipović još živ. Pa bio je stara odrtina još 1990
Srbi kao rak rana svijeta genetski poremecen narod oni i barbari su samo mijenjali imena gradova cak Hitler nije mijenjao.
Glamocak
Ko odmotan Ramzes Treci .
Ima li kraja poturcenim nebulozama.
prvo sve je to uz blagoslov i precutno odobrenje SDA po sistemu vama vase nama nase drugo Dok postoji Bosnjacka Akademija a ne Bosanska Akademija nauka u umjetnosti ovakve stvari ce desavati Bosnjaci Bosanci trebaju braniti Bosnu i zlagati se Bosnu za Republiku i sve ce doci na svoje mjesto
Nece, jer ne zavisi samo od Bosanaca. Prije svega, kad Srbi, pa i Hrvati raskrste sa svojim velikodrzavnim snovima, onda ima osnove da se uradi tako nesto kao sto predlazes. Ne mozes ti 150 godina glumiti toleranciju i pustiti divljacima da se izivljavaju na tebi i sudbinom tvoje djece. Zasto se niko ne upita, otkud tih 5-8 miliona Turaka porijeklom iz Bosne? Sigurno nisu otisli jer im je bilo lijepo.
@BORDO DNK mozda mu nije trebala, ali mozda covjek zeli da posalje poruku. Mozda zeli reci da kaze da za nacionalisticke zlocinacke projekte iz Srbije i Hrvatske ANUBiH nije sposobna dati pravi odgovor.
Kad te uhvati nostalgija za Osmanlijskim carstvom, pa se sjetis Varcar Vakufa i svih drugih vakufa i sehera i dobrog starog turskog vakta :-) Od ove nesuvisle price tuzniji je samo izgled tri "akademika" i ovaj natpis BANU iza njih.
@sashapuskin pa grad nije postojao ranije. a naročito ga nije napravio neki srpski kralj u vrijeme nekog tzv. ustanka.
Duzina zivota od 100/200 godina Muhameda F. je nepobitan dokaz izreke da i Bog sebi probere koga ce pozvati...
Bosanski Šamac u kojem se BOSNA ulijeva u Savu je izgubio prefiks Bosanski. Preimenujte i rijeku Bosnu u rijeka Srba gnjide jedne koje brišete i svoju historiju.
Ne znam ko brise svoju istoriju a prihvata Tursku to sto ste vi poturceni sljam vas problem.
@Eukaliptus takvi kao ti pedercino jedna.. izdajice bosne...sikter ljigo'' jedna..jadna.
Samo cu reci: ulica Azize Šaćirbegović! Koji je njem doprinos bošnjaštvu, Bosni i bosanstvu osim toga što je rodila Muhameda Šaćirbegovića?
Sta ti mislis da je laHko roditi velikog lopova? Treba se pomuciti jos u Americi eheej.
Cekjte ljudovi, jel vi trazite da se vrate izvorni nazivi gradova ili da se vrate nazivi za vrijeme osmanske vlasti? Majkicu li vam zalupanu
Joj ako bi se vraćali u prošlost pa došli do imena na stećcima. Ko bi se Muhamed onda zvao...
nema veće ironije nego kad se neko zove muhamed filipović a priča o promjeni imena i poseljedicama istog
bas si zalosna-sova kako ti pase ime....srboje'' ili hrvoje. ili da spomenemo prezimena srpska, palikuca..zlojutro itd. to treba da se mijenja sovo jedna!!
@AugustBraun naJljepse ime u svijetu. MUHAMED !!
Od kolijevke pa do groba naj ljepse je Tursko doba..