{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vanja Kenjić priznao krivnju i osuđen na jednu godinu zatvora

F
14.11.2014. u 14:46
0
3
Vanja Kenjić priznao krivnju i osuđen na jednu godinu zatvora
0
Vanja Kenjić priznao krivnju i osuđen na jednu godinu zatvora
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine danas je izreklo presudu kojom je optuženi Vanja Kenjić oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.
S tim u vezi, Sud je optuženom Vanji Kenjiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru će se uračunati u izrečenu kaznu.

Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti, oduzimanje predmeta i obavezao ga na nadoknadu troškova ovog krivičnog postupka, utvrđenih paušalno u iznosu od 100 KM koje je optuženi dužan nadoknaditi u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti ove presude.

Vanja Kenjić je oglašen krivim što je kao član grupe od marta do juna 2013. godine, zajedno sa drugim članovima grupe i njima poznatim osobama po imenu Perović Đuro, Marković Željo, Kilibarda Darko, i sa više nepoznatih osoba s nadimcima ''Sipo'', ''Juka'', ''Drama'', Enver, odnosno ''Esko'' ili ''Eso'' ''Lombardo'', radi sticanja materijalne koristi vršio neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji, slanje i isporuku opojne droge konoplja, koja se nalazi pod rednim brojem 13. u tabeli broj 1. ''Zabranjene tvari i biljke'', Liste opojnih droga psihotropnih tvari biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora, i čiji je uzgoj, proizvodnja, promet, posjedovanje i upotreba zabranjen odredbom člana 19. stav. 1. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Oni su opojnu drogu kupovali na području Albanije od osobe pod nadimkom "Lombardo“ i na području Crne Gore od lica Marković Željo, Kilibarda Darka i osobe pod nadimkom ''Sipo'', te bi nakon dogovora o cijeni, vrsti i količini, opojnu drogu transportovali na područje BiH sa ciljem dalje prodaje, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: