Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene kao studenta zanima šta je to SPUS uradio za studente i čime se bave?
E moj sarajevo-x i Feđa Krvavac. Osim SPUS-a pravite i objavljujete fotografije eFM radija (sasvim druge ustanove). Pola ovih grafita se na fasadi nalazi već godinama. Bar se raspitajte kada ste već na terenu, a ne da se blamirate prenoseći netačne informacije (fotografije).
\"Kroz čitavo školovanje uče nas da prihvatimo ovaj neljudski sistem i da ga ne dovodimo u pitanje. Kada dođemo na studije, obrazuju nas da budemo stručnjaci i upravljači koji treba da služe i održavaju ovaj sistem. Sada dok smo mladi, dok osećamo svu nepravdu ovakvog društva, dok još nismo preokupirani preživljavanjem pa imamo vremena da o tome razmišljamo, treba da se uključimo u borbu za pravednije društvo. Ako to ne uradimo, sistem će nas pojesti, slomiti nam kičmu, i napraviti od nas poslušne sluge, otuđene robote. U svojoj borbi, mi učimo kako da budemo ljudi i branimo svoje dostojanstvo i samopoštovanje, a tome nas ni Univerzitet ni Država nikada ne bi naučili. Nećemo da prihvatimo njihova pravila. Nećemo da učestvujemo u surovoj eksploataciji radnog naroda. Nećemo da budemo ničije marionete. Hoćemo svoj život. Hoćemo svoje snove. Hoćemo svoju slobodu. Oni nam neće dati ništa. Uzećemo sami ono što nam pripada!\"
Vidi vidi \"studenata\", pametnjakovica u virtuelnom svijetu, a u stvarnom ih ni na mapi, skrivaju se i nemaju svoj stav, u misijim rupama su, nema ih... O svemu sto je Bajric uradio za jedan mandat, mozete vidjeti na www.spus.ba Ovo sto je Bajric uradio, vi zajedno i za 10 mandata ne mozete ni pola kao on... Bilo kako bilo sjedite po kafama, skrivajte se, a Bajric radi i uzdignute glave ide dalje, docice vam jednog dana i za predsjednika BiH! Takodjer, o priznanjima mozete vidjeti na www.spus.ba I da, da cujemo koje to projekte imate iza sebe, koji su vam uspjesi, sta ste radili i vodili, mlade SDA, SBiH-a ili SDP-a???
Gori su od čovića i ljubića sa onim \"Jedini legitimni, legalni ,izabrani ,odabrani itd \" .
Studenti ne stoje iza SPUS-a, vec svi znamo da su odredjeni lobiji postavili Adnana Bajrica na mjesto predsjednika. Taj momak ne zna sastaviti prostu recenicu, NEPISMEN JE i da UNSA nije korumpiran, neko poput njega ne bi mogao ni d abude primljen na fakultet, a ne da ga zavrsi i jos da bude na celu studentskog parlamenta.
@SPUS Hahahaha! Kako si lud! Hahahahha! Sta god pusis hocu i ja!
@spus jadan ti je taj bajrić... podsjeća me na brankovica sve nešto a ustvari jedno veliko ništa a ni habera o upisninama... država onakva kakvi su studenti sve dok papanijada vlada i jednom i drugom... pa vidi mu obraza od kajmaka crvenih jadan ne bio. kako kolege ne vide da im se stavljaju partijski nesposobni mladi fašisti koji babinim stopama svaku sferu javnog života vode u propast... uz to još... od silne neimaštine, roditeljskih polomljenih leđa, studentske bijede još i pare uzimaju... ja stvarno nemogu da shvatim do kad će to trajat??? jadna ova država. drage kolege vratite se malo u prošlost 30-tih 20-og vijeka, pogledajte kako su se studenti žrtvovali kako bi ukazali na ozbiljnost situacije, na socijalnu nepravdu, upravo na našim prostorima
\"Također, napominjemo, da je na zadnjem radnom sastanku Članica SPUS-a jednoglasno usvojena odluka, da će se glasanje održati putem glasačkih listića, koji će se stavljati u glasačku kutiju, a koje će prebrojati glasačka komisija sačinjena od po jednog studenta iz Članica SPUS-a Pravnog, Ekonomskog, Filozofskog, Medicinskog, Stomatološkog, Fakulteta Političkih nauka i Fakulteta za sport i tjelesni odgoj. Konkurs je otvoren do srijede 20. aprila 2011. godine, a Izborna skupština je zakazana za petak 22. aprila 2011. Sarajevo, 04. 04. 2011. god. PREDSJEDNIK SPUS-a ADNAN BAJRIĆ\" pa ovo je presmjesno xD
a znaci i on je \"politicar\" :p pa nije ni cudo sto sjedi tu gdje sjedi, kad studira kurs PN. smjesno!
ahahah komentara ccc ;))) imal ko sta pozitivno da napise o SPUS-u
Ovo je nepodnošljivo! Behmen ništa ne radi u vezi sa maloljetnim huliganima.
Vidi vidi \"studenata\", pametnjakovica u virtuelnom svijetu, a u stvarnom ih ni na mapi, skrivaju se i nemaju svoj stav, u misijim rupama su, nema ih... O svemu sto je Bajric uradio za jedan mandat, mozete vidjeti na www.spus.ba Ovo sto je Bajric uradio, vi zajedno i za 10 mandata ne mozete ni pola kao on... Bilo kako bilo sjedite po kafama, skrivajte se, a Bajric radi i uzdignute glave ide dalje, docice vam jednog dana i za predsjednika BiH!
a napadaca miseva... vrlo interesantno je sto se napad desio 2 dana prije izbora u istim... a ovi gore pametnjakovici... od 20-tak fakulteta, 4-5 fakulteta ima samo asocijacije... napravite i sredite asocijaciju na svom fakultetu pa onda nesto pricajte... do tada tisina i ucite...
čEKIĆ NA ISPITU PITA STUDENTE KADA JE IZVRSENA AGRESIJA OD SRBIJE NA BIH?? STUDENTI GOVORE APRIL 62 A ON IM PREKRIZI NE KAZE NEGO NOVEMBAR 91??!!! Prvo nije dokazano da je srbija izvrsila agresiju drugo tada BiH nije imala drzavnost uopste.. A Bajric kao njegov nasljednik to zeli prenijeti u studentski parlament
NAPOLJE GA*AD DESNICARSKA NESPOSOBNA!!
imaju pravo studente predstavlja Bajric koji ne krije pripadnost SDA-u i to onoj tvrdoj struji.. Pa vidite samo u avazu ga prenose..