"Neće nas zaustaviti"
0

Vandali išarali zgradu Studentskog parlamenta

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Objekat u kojem je smješten Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) u srijedu u ranim jutarnjim satima je napadnut. Vandali su bojama išarali zgradu, te ostavili letke na kojima je ispisano "Lažni studentski parlament" i koji su "ukrašeni" kukastim križevima.

Nepoznati počinitelji išarali su zgradu SPUS-a, a o svemu je obaviještena policija. IZ SPUS-a su poručili da oni, kao jedno krovno legalno i legitimno, demokratski organizirano udruženje studenata Univerziteta u Sarajevu koje zastupa, promoviše, štiti i ostvaruje interese i prava studenata, neće zbog ovoga prestati sa argumentovanim iznošenjem stavova.

"Ovo je barbarizam kojim nam šalju poruku da prestanemo sa argumentovanim stavovima i kritikovanjem pozicije i opozicije, do čega neće i ne bi trebalo doći, jer su studenti ti koji sa sobom trebaju donijeti pozitivne promjene", kazao je predsjednik SPUS-a Adnan Bajrić, pozvavši na osudu napada na studentsko dostojanstvo.

U razgovoru za Sarajevo-x.com Bajrić je istakao kako već postoje neke indicije ko su počintielji, te da SPUS nikako neće zbog ovog vandalskog čina prestati raditi.

"Ne dozvoljavamo da neko manipuliše nama. Svjesni smo da smo radili i imali stav, a ovi koji na ovakav način napadaju SPUS ne žele kvalitet mladih već nekoga ko će raditi njima u korist", istakao je Bajrić.

Istraga o ovom slučaju je u toku.