Novo Sarajevo
0

Uz Halida Bešlića i vatromet otvoren Importanne centar

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Uz vatromet i nastup Halida Bešlića u Sarajevu je u četvrtak uvečer otvoren "Importanne" centar. Novi tržni centar sa shopping centrom, uredskim prostorima, luksuznim stanovima i bankom otvorili su Nedim Čaušević, vlasnik "Teloptica" u čijem je vlasništvu Importanne, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, i vlasnik "Konzuma" Ante Todorić, firme koja je najveći zakupac u "Importanneu".

Prije nego je presječena vrpca, prisutnima su se obratili Koldžo i Čaušević koji se posebno zahvalio bankama koje su podržale izgradnju centra i bez kojih kako je kazao ne bi bio moguć jedan tako veliki pothvat. Kazao je kako je već 70 odsto kapaciteta centra popunjeno te kako se nada da će vrlo brzo i ostatak kapaciteta biti popunjen.

Koldžo je istaknuo kako je osim što Importanne uljepšava općinu Novo Sarajevo, njegov najveći značaj taj u kreiranju novih radnih mjesta. Uslijedili su kratki muzičko-scenski performans, te presijecanje vrpce nakon čega je prisutne zabavljao Halid Bešlić uz neke od svojih najboljih i neponovljivih hitova. Ono što bi se moglo prigovoriti organizatoru jeste da je ogroman broj posjetilaca bez pozivnica više od dva sata morao čekati na ulaz, te da su Halida morali slušati iza ograde.

U Importanne Centru će se nalaziti samoposluga Konzum, drogerija Kozmo, parfumerija Inoma, prodavnice nakita i satova Watchlin i Heta, prodavnice obuće Levi's shoes, Planika, Studio Diva, butici Lindex, Ulla Popken, Bellissima, Palmers i Wolford, sportska odjeća Nike, Converse, Adidas, ComTrade Shop, dječije igračke i igraonica Bunkytown, Lutrija BiH, Silverland, Top Nails, kozmetički studio Selawy, cvjećara Agava, podavnica mobitela Mobilwood i ekskluzivni ugostiteljski sadržaji kao što su Caffe-Bar-Restaurant Vetro, slastičarna Torte i to, Coffe Fellows, Nes Bar, Bellissima Club, Cafe Ambient, Cafe Kafe, Fruit Bar, Daily Fresh...

U sklopu Importanne Centra trebao se nalaziti i hotel, ali je toranj pretvoren u Sparkasse poslovnu zgradu, pa je odlučeno da izgradnja hotela pričeka drugu fazu, koja će početi nakon uklanjanja zgrade Saobraćajne policije.