Svečano otvorenje 6. maja
0

Importanne će predstavljati centar modernog življenja

Piše: A. K.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Za desetak dana, tačnije 6. maja ove godine, naš glavni grad dobit će još jedan moderan poslovno-tržni centar. Naime, tog dana će, uz oficijelni i zabavni dio sa muzičkim sadržajem i gostom iznenađenja biti otvoren Importanne Centar.

"Smješten u komercijalnom i kulturološkom centru Sarajeva, ovičen glavnom saobraćajnicom i muzejom moderne umjetnosti s jedne strane i najpoznatijom šetnicom i velikom međunarodnom bankom sa druge strane, Importanne Centar predstavlja jedinstven koncept sa pažljivo odabranim uslužnim djelatnostima: shopping centrom, modernim uredskim prostorima, sa 44 luksuzna stana i untrašnjim parking prostorima koji se protežu na tri etaže sa 450 mjesta", rekla je za naš portal Iris Kuprešanin iz PR službe Importanne Centra.

Shopping centar koji će biti uskoro otvoren obuhvata centralni dio čitavog kompleksa. Smješten je na tri sprata: mezanin, prizemlje i suteren -1, te kao takav nudi jedinstveno iskustvo kupovine, objedovanja i uživanja. Konceptualno sadrži butike, drogeriju, supermarket, apoteku, sadržaje za zabavu, cafee i restorane, sve to na oko 6.000 kvadratnih metara prostora.

"Importanne Centar Sarajevo će predstavljati Centar Modernog Življenja, sklop poslovnog i zabavnog sadržaja, koji pruža jedinstveni osjećaj lakoće kupovine i stanovanja", rekla je Kuprešanin za Sarajevo-x.com.

U Importanne Centru će se nalaziti samoposluga Konzum, drogerija Kozmo, parfumerija Inoma, prodavnice nakita i satova Watchlin i Heta, prodavnice obuće Levi's shoes, Planika, Studio Diva, butici Lindex, Ulla Popken, Bellissima, Palmers i Wolford, sportska odjeća Nike, Converse, Adidas, ComTrade Shop, dječije igračke i igraonica Bunkytown, Lutrija BiH, Silverland, Top Nails, kozmetički studio Selawy, cvjećara Agava, podavnica mobitela Mobilwood i ekskluzivni ugostiteljski sadržaji kao što su Caffe-Bar-Restaurant Vetro, slastičarna Torte i to, Coffe Fellows, Nes Bar, Bellissima Club, Cafe Ambient, Cafe Kafe, Fruit Bar, Daily Fresh...

"Naši anchori su Lindex prodavnica odjeće iz Švedske i Ulla Popken modna linija iz Njemačke koji su prvi put otvorili svoja prodajna mjesta u BiH i to upravo u našem Centru", kazala je Kuprešanin.

U sklopu Importanne Centra trebao se nalaziti i hotel, ali je toranj pretvoren u Sparkasse poslovnu zgradu, pa je odlučeno da izgradnja hotela pričeka drugu fazu, koja će početi nakon uklanjanja zgrade Saobraćajne policije.