BiH
116

Bakira Hasečić verbalno napadnuta u Višegradu

Piše: J. H.
Hasečić je fotogarfisala Radu tokom napada
Hasečić je fotogarfisala Radu tokom napada
Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja Žena žrtva rata iz Višegrada, doživjela je danas u tom gradu verbalni napad u kojem joj je osoba identificirana kao Rada psovala i vrijeđala je.

Verbalni napad se desio ispred Bakirine kuće u gradu na Drini. Kako kaže, dok je prala ruke, njenoj kući se približila jedna ženska osoba srednjih godina sa djetetom te je počela vrijeđati.

"Govorila je 'Majku vam j...., trebali su vas sve poklati, zapaliti i poubijati. J.... ćemo vam majku'. Uzela sam aparat, otišla iznad kuće i fotografisala je. Onda je ponovo krenula prema meni, u jednom trenutku sam mislila da će me udariti. Okrenula sam se i rekla radnicima koji rade na kući da mi daju sprej kako bih se imala čime braniti. Međutim, otišla je. Od policije sam saznala da se zove Rada, da je iz Zenice i da pred školom prodaje sendviče", kaže Hasečić za Klix.ba

Do sada, kaže naša sagovornica, nisu imali nekih većih problema kada je riječ o odnosu sa građanima Višegrada.

"Evo, naše komšije ovdje, gdje adaptiramo kuću, su nam davali struju i vodu. Mi to znamo cijeniti. Nakon ovog današnjeg incidenta pozvala sam policiju, čiji su pripadnici našli Radu i opomenuli je", dodaje Hasečić.