Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta buncate,,svi poslanici iz svih stranaka osim sdp-a i vase stranke,su glasali za ukidanje trece solucije,,pa cak i sdu,,zato je ministar i zapjenio
ministar ,krajem ljeta kao argument neocjenjivanja vjeronauke navodi nejednakost djece,pa toboze neki ce imati manje ocjenu i nece moci \'\'nabijati prosjek\'\',,i gle sada ministar se nekad borio protiv diskriminacije a sad se za nju zalaze,jer ce i dalje neko imati ocjenu vise i time ce biti diskriminisan,a jos im se uvela alternativa ,pa nek svako izabere sta hoce,,,koga prave budalama.igraju se sa nasom djecom
Jedini ministar Suljagić koji pokušava nešto sa uradi! BravoEmire Suljagiću, bravo za sve što ste do sada učinili. Samo naprijed!
Ministar o kako to GORKO zvuči. Do tog zaključka dovede me sam MINISTAR prosvjete i obrazovanja KS jer nevjerovatnom tvrdoglavošću koja se do sada nije vidjela u ovim strukturama istrajava na svojim PROGRAMSKIM FULAMA. Ono što bih pitao ministra je: zašto niste bili u DOMU ARMIJE 24.11.2011.g. kada je upriličena priredba povodom Dana državnosti BiH? To što niste bili, priredba nije izgubila na kvaliteti već naprotiv. Da znate tamo su PJEVALA DJECA IZ OSNOVNIH ŠKOLA KOJIMA STE VI NA ŽALOST MINISTAR. Tu ste mogli nešto i naučiti recimo o emocijama jer su djeca pjevala tako iz srca da su skoro svi prisutni u sali plakali. Dobili su umjesto aplauza zaslužene ovacije zahvaljujući \" NEKOMPETENTNOM \" dirigentu maestru Mehmedu Bajraktareviću. Da ste bili MINISTRE gospodin Bajraktarević bi mogao da vam izda LICENCU jer on za razliku od vas umije da radi svoj posao profesionalno.
Svaka čast ministre!!! Najbolji ministar u Kantonu!!! Konakoviću, sram te bilo . Sramotno je što je ministar Suljagić sam i što nemamo još ovakvih ljudi.
Za ministra Suljagića je najveći problem vjeronauka u školi. Za njega nije problem ni maloljetnička delikvencija, ni nasilje u porodici, posebno nad djecom, ni maloljetnička upotreba droge i alkohola u školi te nasilje među učenicima u školi i na ulici. Nije za ministra Suljagića problem što su širom naše zemlje birtije i kladionice tik uz škole, što je zabranjeno zakonom, koji traži da birtije i kladionice moraju biti udaljene od škole najmanje 50 metara. Za ministra Suljagića sve to nije problem. On ima samo jedan problem, a to je kako protjerati vjeru iz srca i duša naše djece, kako protjerati vjeronauku iz školskih udžbenika i kako da, umjesto vjeručitelja, uvede svoje boljševičke komesare, koji će snimati po školi ko misli drugačije od njegovog partijskog vođe i ko jeste a ko nije \"moralno-politički\" podoban za nove pobjede SDP-a.
Sjeća li se iko transparenta Još vjeronauka i odličan 5? Ko se sjeća, sjeća se i priče o diskriminaciji. Šta bi na kraju? Vjeronauka i dalje ulazi u prosjek, a ovih skoro 10 000 djece što neće da slučaju ni vjeronauku ni alternativni ostadoše diskriminirana - ne dadoše im treću opciju. Ne bi ništa od one halabuke. Ministar i dalje ko fol sam protiv svih, a SDP i SDA zajedno ferceraju. IIsta nazadna priča.
Sljedeće godine još više učenika na Vjeronauci.... Stefan Pejović, portparol Ministarastva obrazovanja i nauke KS, rekao je da ovo ministarstvo planira, u suradnji sa SPC, od iduće školske godine uvesti predmet vjeronauka za djecu pravoslavne vjeroispovijesti u školama KS. \"Ministarstvo je već dalo odobrenje da za određeni broj djece pravoslavne vjeroispovijesti iz Ilijaša, čiji su roditelji pokazali interes, bude organizirana nastava iz navedenog predmeta\", istakao je Pejović.
Baš njih briga šta Suljagić priča, oni rade. U Sarajevu će 03. decembra 2011. godine u Bosanskom kulturnom centru biti održan Kongres vjeroučitelja islamske vjeronauke u Bosni i Hercegovini. Tim povodom će i 02. decembra biti organizirana press konferencija, a mjesto njenog održavanja biće naknadno objavljeno. Vjersko-prosvjetna služba Rijaseta IZ-e raspolaže sa informacijom da na prostoru cijele BiH ima više od 950 vjeroučitelja, dok će njih 800 prisustvovati Kongresu i imati status delegata. Također, pozivnica je upućena i vjeroučiteljima islamske vjeronauke Srbije i Hrvatske i očekuje se dolazak oko dvadeset učesnika, koji će biti u svojstvu gostiju Kongresa.
Nisam postao ministar zato što sam napisao knjigu \"Pogled na profil i ideologiju Zlatka Lagumdžije\", ističe na početku razgovora za \"Dnevni avaz\" ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić. Potcrtava da se ne stidi ničega što je napisano. Na upit da li je tačno da je namjerno iz svoje biografije izostavio baš taj detalj, kategorično odgovara: - Nije tačno da u mojoj biografiji to ne piše. Ja sam čovjek koji nema mrlju u biografiji i sve što govorim i pišem javno je pod mojim imenom i prezimenom. U ono što vjerujem idem do kraja, a kada sam radio na knjizi, vjerovao sam u to što sam pisao, kao što vjerujem i danas. MINISTAR NAM SAMO O KOJEKAKVIM IDEOLOGIJAMA,,,,,,DA SE PODSJETIMO...IREKA NASEG MINISTRA...BOSNJACI NECE PROSPERITIRAT DOK SE NE ODREKNU IDEOLOGIJE ALIJE IZETBEGOVICA,,,,,,, I NARAVNO,OPET IDEOLOGIJA
Kako je kazao ministar Suljagić, od 35.107 učenika u osnovnim škola u devet općina Kantona Sarajevo, 30.262 učenika se izjasnilo da žele pohađati vjeronauku, 3.078 izjasnilo se za alternativni predmet, dok se 1.762 učenika izjasnilo da ne žele niti jedan predmet.
pa imaju alternativu,sta hoces vise,,,,hocete jos i muzicku
Korumpirane ned-oyeb-ane ku-čk-et-ine daju prolaz djeci koja imaju 100 i više izostanaka,koji vuku čitavu godinu kečine iz par predmeta pa na kraju uvijek pokloni se dvica,a kada je moje dijete trebalo opaliti po prosjeku pored svih petica imalo je jednu tricu.I svako ko pogleda svjedočanstvo se kaskati. Gledam učenike ne znaju ni pismo kako se piše,ni šta treba na prednju stranu koverte,a šta na zadnju staviti. Sve je to dala Aliyina država,tako da one dr-ol-je samo ako pomenu svoje platice od 850KM,doći du jedan dan da im ye-b-em znanje njihovo.Nisu ni vrijedne da se plate na nivou čistačice
Suljagiću pratim redovito tvoje poteze koje vodiš. Mogu li ti dati jedan prijedlog? Pa podobnu se-osku ga-ma-d koju je protekli sistem uvukao u škole da glume nastavnike odstraniš. Ima ih viška. Se-lj-an-ka neće moje dijete učiti neki nepoznatim riječima poput: \"njiha\",\"goram\",\"dolam\", \"dolje\" koje je postalo popularno od kada su se-lj-ad-ija došla do grada.I kao oni govore pravilnije.
Kakve reforme hoce suljagic pokazuje da je dopustio da u Sarajevu ove godine izadu 44 magistra za pederizam-nije sala....Kad su pojedini ukazali na to Suljagic se okomi na njih,,ko ovi se bore protiv nauke,, u tom kontekstu,kuku se nama,kad krenu reforme u osnovnom obrazovanju