|

Uvezan staž za penzionisanje 33 radnika Robne kuće "Vema"

Uvezan staž za penzionisanje 33 radnika Robne kuće "Vema"
0
Piše: E. M.
23.12.2015. u 15:45
0
komentara
0

dijeljenja
Uvezan staž za penzionisanje 33 radnika Robne kuće "Vema" Sa protesta radnika Veleprometa ispred zgrade Vlade ZDK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sjednici Skupštine ZDK razmatran je i usvojen Prijedlog izmjena budžeta Kantona za 2015. godinu u kome su predviđena i sredstva za penzionisanje 33 radnika RK "Vema" Visoko.
Prodajom Robne kuće "Vema" za iznos od 780.992,00 KM prihoda raspoređenih u kantonalni budžet, stvorili su se uslovi da se sredstva opredijele za uvezivanje staža radnicima Velepromet-Maloprodaja d.o.o Visoko.

Vlada Kantona je na 37. donijela odluku o izdvajanju 245.000 KM za uvezivanje staža za penzionisanje 33 radnika, a premijer Kantona Miralem Galijašević, po usvajanju rebalansa budžeta ZDK za 2015. godinu, je izrazio zadovoljstvo odlukom kojom je riješen dugogodišnji problem radnika ove visočke firme.

Podsjetimo, grupa od oko 50 radnika u martu ove godine protestvovala je pred zgradom Vlade Zeničko-dobojskog kantona gdje su tražili ispunjenje svojih zahtjeva te uvezivanje radnog staža, a devet mjeseci poslije ispunjeni su njihovi zahtjevi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.