BiH
6

Uvažena žalba Tužilaštva KS: Predmet "Kenan Vučijak" vraćen na ponovno odlučivanje

Piše: Am. Dž.
Kenan Vučijak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kenan Vučijak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predmet "Kenan Vučijak" vraćen je na ponovno odlučivanje nakon što je uvažena žalba Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba u ovom Tužilaštvu.

Podsjećamo, Kenan Vučijak, direktor OŠ Isak Samokovlija je u pritvoru proveo tri mjeseca, a pušten je na slobodu početkom ovog mjeseca.

On je osumnjičen da je zloupotrebom i iskorištavanjem službenog položaja, te upućivanjem prijetnji, počev od 2014. godine, iznudio i za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 10.000 KM.

Nezvanično, Vučijak je uhapšen jer je duži period reketario vlasnicu jedne agencije preko koje su organizirani odlasci na đačke ekskurzije u ovoj školi.

"Odlučujući po žalbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo na rješenje Općinskog suda u Sarajevu kojim je odbijen prijedlog tužilaštva za produženje mjere pritvora prema osumnjičenom Kenanu Vučijaku, Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje dana 9.9.2015. godine, dostavljeno ovom Tužilaštvu 16.9.2015. godine, a kojim je žalba kantonalnog tužioca uvažena, te je rješenje Općinskog suda u Sarajevu ukinuto i predmet vraćen na ponovno odlučivanje. kantonalni sud u Sarajevu nalazi da postoji sumnja u pogledu pravilnosti zaključaka prvostepenog suda te da se o postojanju osnovane sumnje i o postojanju naročito važnih razloga prvostepeni sud uopće nije izjasnio", rekao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.