{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uusvojeno zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima za 2009.

F
16.9.2010. u 18:44
0
0
Uusvojeno zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima za 2009.
0
Uusvojeno zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima za 2009.
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici usvojila Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2009. s prijedlogom zaključaka.
Zamjenik predsjedavajućeg Komisije Lazar Prodanović je kazao za Fenu da će ovi prijedlozi biti proslijeđeni Predstavničkom domu PSBiH i vjerovatno će biti razmatrani u novom sazivu.

Jedan od predloženih zaključaka predviđa da se za šest institucija, za čiji je revizorski izvještaj u 2009. Ured za reviziju sugerirao posebnu pažnju, u budžetskoj 2011. godini umanji budžet, tačnije da se umanji za 20 posto budžet svake od stavki: „troškovi reprezentacije“, „troškovi goriva i maziva“, „nabavka novih vozila“, „nabavka korištenih vozila“, „zamjena vozila“, te „nabavka dodatne opreme za vozila“, ukoliko se nalaz revizije vezan za određenu stavku uzastopno ponavlja u posljednje dvije godine, i da je taj budžetski korisnik već ranije bio obuhvaćen korektivnom mjerom umanjenja budžeta od 10 posto na istoj stavci.

To se odnosi na Ministarstvo odbrane BiH (u stavkama „troškovi reprezentacije“, „troškovi goriva i maziva“ i „nabavka novih vozila“); Ministarstvo vanjskih poslova BiH (u stavci „troškovi reprezentacije“); Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH (u stavkama „troškovi reprezentacije“ i „troškovi goriva i maziva“); Ministarstvo sigurnosti BiH (u stavci „troškovi goriva i maziva“); Službu za poslove sa strancima (u stavci „troškovi goriva i maziva“) i Upravu BiH za zaštitu zdravlja bilja (u stavci „troškovi reprezentacije“).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: