{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen izgled i sadržaj vodenog žiga na glasačkom listiću

F
10.7.2014. u 12:56
1
3
Utvrđen izgled i sadržaj vodenog žiga na glasačkom listiću
1
Utvrđen izgled i sadržaj vodenog žiga na glasačkom listiću
Centralna izborna komisija (CIK) BiH usvojila je Odluku o izgledu i sadržaju vodenog žiga za proizvodnju papira za štampanje glasačkih listića.
Vodeni žig se sastoji iz tekstualnog i likovnog dijela. Pored ostalog, na današnjoj sjednici CIK-a usvojen je i Izvještaj o provedenoj edukaciji predstavnika političkih partija, potencijalnih predsjednika biračkih odbora i članova općinskih/gradskih izbornih komisija.

Od 24.6. do 04.7. ove godine organizirano je 10 edukativnih seminara kojima je prisustvovalo 638 predstavnika političkih subjekata i 485 članova općinskih i gradskih izbornih komisija.

Cilj seminara je bio da se članovi izborne administracije upoznaju s aktuelnim izmjenama podzakonskih akata, a potencijalni predsjednici biračkih odbora s odredbama krivičnih zakona i prekršajnom odgovornošću za povrede izbornog procesa.

Članovi Centralne izborne komisije BiH danas su izrazili zadovoljstvo rezultatima provedenih aktivnosti potpomognutim finansijskim sredstvima Vijeća Evrope, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: