Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidi Plamenka, samo na guglu pogledajte gdje je sve bio u Upravnim odborima, a mozda bude i korisno sto je advokat. I pitanje da li ce prethodni upravni odbor odgovarati za činjenje i nečinjenje
@ENA Pa Enice draga kako se nekad radilo bez softvera. Otkako su počeli ubacivati softvere u sve i svašta mi idemo samo u nazadak a ne napredak. U mojoj firmi koja je nekad brojala skoro 400 radnika u računovodstvu su radila tri radnika i sve su obračunavali ručno sa običnim mašinama i digitronima. Sada ta firma broji pedesetak radnika a u računovodstvu ih ima osam sa najmodernijim softverima i uvijek imaju neki problem. Možda ti radiš za te prodavce softvera a ako ne radiš koliko će vremena trebati da vas obuće da radite na njemu?
kako se ovaj plamenko custovic uspije uliva u ove odbore dal' upravne ili nadzorne nebitno. on je bht kostao milione za savjete koji su doveli da je ustavni sud utvrdio njegovu nestrucnost i nikom nista. ej, drzavo moja lijepa.
Uglavnom kad odoh da se prijavim na biro i ganjam pripravnički,izašao konkurs kad meni fino mudra teta objasni da oni skupljaju papire tj. dokumentaciju od kandidata pa lobiraju kod poslodavaca da se neko primi za pripravnika.
Ali bez obzira na sve pismene dokaze Igor opet nije dobar... Sto li???
Program 300 Lijepe vijesti za građane Kantona Sarajevo saopćio je i Igor Kamočaji, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. On je predstavio Program 300, putem kojeg će na dva mjeseca biti zaposlene osobe koje spadaju u kategoriju egzistencijalno najugroženijih. Oni će biti zaposleni na poslovima uređenja okoline, infrastrukture te na poslovima vezanim za kulturu, turizam i socijalnu zaštitu. "Poslodavac će sa tim osobama potpisati ugovor o radu. Do sada je apliciralo blizu 20 poslodavaca i mi se nadamo da ćemo ovim programom uspjeti motivisati ljude da traže posao i na taj način smanjiti nezaposlenost u Kantonu Sarajevo, naglasio je Kamočaji. Za realizaciju programa osigurano je 520.266 KM. Poslodavcima koji budu ispunjavali kriterije Služba će za svaku zaposlenu osobu mjesečno refundirati 867 KM. Program počinje u decembru i traje dva mjeseca.
Hiljadu mladih osoba iz Federacije BiH, koje do sada nisu imale radnog iskustva, a nalaze se na birou za zapošljavanje, imaju mogućnost da već od nove godine počnu raditi, zahvaljujući programu koji provodi Federalni zavod za zapošljavanje.
Poslodavci koji žele učestvovati u Programu dobijat će 460 KM bruto mjesečno za svaku zaposlenu osobu, a iznos sufinansiranja se uvećava za 10 posto, ukoliko zaposle pripadnike posebne kategorije nezaposlenih mlađih osoba: žene, Rome, osobe koje su duže vremena na birou, članove šehidskih porodica, osobe sa invaliditetom... Plaću određuje poslodavac, i kako je istaknuto, ne smije biti niža od najmanjeg ličnog dohotka u FBiH. Javni poziv će biti na stranici Zavoda za zapošljavanje FBiH danas u 12 sati.
Mlade osobe do 30 godina, bez radnog iskustva, imaju mogućnost zaposliti se preko projekta Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo. "Putem ovog programa u FBiH će biti zaposleno 500 osoba sa visokom stručnom spremom na godinu dana i 500 osoba sa srednjom stručnom spremom na šest mjeseci", istakao je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje.
ovo je smijesno, cim neko radi odmah po njemu
Nikada nije objavljeno vise oglasa za zaposljevanje i nikada nije vise pruzeno sanski obicnim gradjanimo kao do sada od zavoda za zaposljavanje, u ovoj drzavi je jedini problem kada nesto ide na bolje odmah daj smjenjuj
Kamočaji je najavio da će u decembru biti održan sajam zapošljavanja te da su za 2013. planirana sredstva do šest miliona KM kad je riječ o novim programima aktivne politike zapošljavanja.
Najbolje je smjeniti ljude koji zele da naprave preokret u drzavi... U tome ste zeleni profesionalci..
Uposlenici biroa i Službe za zapošljavanje u razgovoru s novim direktorom istaknuli su da su ove ustanove u posljednjih deset godina gotovo izgubile svoju primarnu ulogu, posredovanje u zapošljavanju, naglašavajući da su postali svojevrsna zamjena centara za socijalni rad.
Nadam se da ce ostati pri tome da ce biti izrađen softver koji će pružiti mogućnost službama za zapošljavanje u FBiH da imaju dnevno ažuriranu bazu podataka o 23.000 poslovnih subjekata u FBiH, što će stvoriti mogućnost za ozbiljan i sistematičan razvoj aktivnih mjera zapošljavanja.