Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mozel se kako na internet viditi koja sam grupa
kod nas u bolnici je 20 KM i ja se vratio kući...to ne provjeriste?!!
Uskoro ce postojati mnogo laksi nacin! :) Mi pravimo platformu koja ce rijesiti ove probeme, potpuno besplatno! Pridruzite nam se na https://www.facebook.com/OneBloodDropAtATime
Nemam osiguranje, trazili su mi krvnu grupu jer sam bila trudna. Platila sam 80 km u Sanasi.
Saznala sam svoju krvnu grupu davno, jer sam bila na nekoj operaciji, pa tad moraš provjerit grupu. Ne sjećam se procesa baš, ali kakva nam je država vjerovatno treba zakazat par mjeseci unaprijed, platit 20 KM i doć\' i čekat par sati u čekaonici. I naravno čekati rezultate koju sedmicu. Mislim da u ovom mom sarkazmu itekako ima istine. Ili recimo kad čuješ u ambulanti kako medicinska sestra srčanom bolesniku od 78 godina zakazuje termin za neko snimanje u maju slijedeće godine... užas
0+
Greske koje se desavaju prilikom prepisivanja trebaju biti veoma rijetke . Ne razumijem ako se nesto uzastopno ponavlja, zasto se i ne rijesi? @blood Interesuje me zasto ne ponove testiranje drugim reagensima, ako vec ti isti reagensi uzastopno ne daju zeljene rezultate. Da li je mozda u pitanju nedovoljno antigena na crvenim celijama, ili mozda slabo reagirajuca antitijela u plazmi?
Dali ste da jedno darivanje krvi moze spasiti tri zivota? Eto,pozivam sve koji mogu da daruju krv,jer nikad se ne zna kad ce I nekome od nas zatrebati.
Da važno je znati krvnu grupu, posebno trudnice.Mada ako nam ne daj Bože hitno zatreba krv, nije toliko neophodno znati, jer je O univerzalni davalac. Takođe mi je interesantan podatak koji sam negdje pročitao, da doktori najmanje daju dobrovoljno krv, ne znam da li je to istina, ili ne, ali me baš zanima koliko oni daju krv i njihova djeca. Da li dobrovoljni davaoci krvi imaju prednost prilikom zapošljavanja u bolnicama. I da, doktori sve divno pričaju, pacijenti, pregledi, osoblje ljubaznost, a kad dođeš, te čekajte dva mjeseca, te ne rade aparati, pa idi tamo idi vamo....
60 maraka da provjerite krvnu grupu,i ko ce platiti za provjeru zato dosta njih i ne zna svoju krvnu grupu,a trebalo bi i u licnoj karti da ima,ja licno neznam svoju kr.grupu.
dobrovoljno daš krv i imaš besplatno provjeru krvi i krvne grupe
a B- , šta sa njom?
\"plava krv\" ti je 0-
Trebali ste dati podatke po gradovima koliko gdje košta vađenje krvne grupe , jer su drastične razlike od grada do grada . I nije u redu da čovjek sa četrdesetak godina života ne zna svoju krvnu grupu , a milion puta sam vadio krv . Vojsku odslužit , vozački položit , i prije tri mjeseca podvrgnut se operaciji i niko se nije našao pametan da mi odredi krvnu grupu !! O čemu onda pričamo ??
Ljepi moj ministre zdravstva, trebas bolan narediti ljekarima da se prilikom svakog vađenja krvi za nalaze, utvrdi i krvna grupa ukoliko to već nije učinjeno, tako to obrazovan svijet radi, a nije maksuzija ko kod nas još da i platim preko reda...jadnici od svega prave bauk....jadno
Tražite posao? Posjetite nas na prvoj društvenoj mreži za poslove Job ba
Ma pustite sad to ima prećih stvari. Moramo prvo kupiti najnovije kompjutere i softvere za digitalne zdravstvene knjižice da se neko nebi prošvercovao. Usput moramo zakazati pet šest seminara iduće godine, vjerovatno u Neumu na temu ,,kako prepoznati uljeza\'\'koji koristi tuđu knjižicu. Onda ćemo tražiti od prodavaća softvera da obući sve naše osoblje i da drži predavanja iz informatike barem dva puta nedeljno u pauzama kada nije velik priliv pacijenata tj. kada ih ima manje od 15 po satu kod jednog ljekara opće prakse. Tamam ostane vremena i za malu relaksaciju uz recimo ,,solitaire\'\' ili ,,Minesweeper\'\'. Eh tek kad to sredimo onda ćemo u tim elektronskim zdravstvenim legitimacijama upisivati krvne grupe. Pojekat će se završiti oko 2020 godine što je na nivou Somalijsko- Euro-atlanskih integracija.