Dom naroda PSBiH
0

Usvojen Zakon o carinskoj tarifi

SRNA
PS BiH
PS BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas Zakon o carinskoj tarifi, koji bi trebalo da doprinese usaglašavanju postojećih zakonskih rješenja sa odgovarajućim evropskim propisima.

Delegati su u prvom čitanju usvojili Izvještaj Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, dok Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BIH nije usvojen u prvom čitanju.

Usvojen je i Izvještaj o radu Interresorne radne grupe za pripremu izmjena i dopuna Izbornog zakona, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH.

Primljena je k znanju Informacija o provođenju Strategije prelaska sa analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u BiH.

Data je saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o kreditu između BiH i "Rajfajzen banke Internešnel" za projekat "Modernizacija Univerziteta u Banjoj Luci".

U okviru delegatskih pitanja šef Kluba delegata srpskog naroda Staša Košarac uputio je pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH kakav je radni status Senada Bužimkića.

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) uputila je OSA BiH i srpskim predstavnicima u zajedničkim organima otvoreno pismo, u kome navodi da raspolaže saznanjima da je, u okviru novih kadrovskih rješenja u OSA BiH, na insistiranje bošnjačkih predstavnika, za načelnika Odjeljenja za provjere predložen Bužimkić.

Iz BORS ističu da je, prema njihovim saznanjima, Bužimkić u bezbjednosnim strukturama BiH kadar sa najproblematičnijom ratnom prošlošću koji, ne samo da ne bi smio da bude imenovan na tako značajno mjesto unutar OSA BiH, nego ne bi smio ni da radi u takvoj službi.

Naredna sjednica Doma naroda zakazana je za 25. juli, sa početkom u 11.00 sati.