{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen set boračkih zakona

S
25.2.2010. u 17:21
0
4
Usvojen set boračkih zakona
0
Usvojen set boračkih zakona
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojio je danas set boračkih zakona, koji su uslov za dobijanje kredita Svjetske banke i nastavak aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.
Na sjednici su, između ostalog, usvojeni Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima, kojim je uveden koeficijent za sve budžetske korisnike u FBiH, Zakon o gotovinskoj naknadi, Prijedlog zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja.

Usvojenim setom zakona predviđeno je i uvođenje cenzusa na sve korisnike federalnog budžeta.

Ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda rekao je novinarima da nakon usvajanja seta boračkih zakona i drugih mjera, narednu tranšu iz stend-baj aranžmana koji je BiH postigla sa MMF-om treba očekivati za 20-ak dana, a sljedeću isplatu od Svjetske banke početkom aprila.

Predsjednici saveza dobitnika najviših ratnih priznanja i demobilisanih boraca FBiH Dževad Radžo i Munir Karić izjavili su juče novinarima, nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, da su nezadovoljni predloženim rješenjima, a posebno u dijelu koji se odnosi na uvođenje cenzusa.

Oni su istakli da su predstavnici Vlasti u FBiH napravili raskol i podijelili borce u FBiH.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Safet Redžić rekao je da podržava predložena rješenja i da su dobra za boračku populaciju.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je na jučerašnjoj sjednici set boračkih zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: