{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen set boračkih zakona

S
25.2.2010. u 17:21
0
4
Usvojen set boračkih zakona
0
Usvojen set boračkih zakona
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojio je danas set boračkih zakona, koji su uslov za dobijanje kredita Svjetske banke i nastavak aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.
Na sjednici su, između ostalog, usvojeni Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima, kojim je uveden koeficijent za sve budžetske korisnike u FBiH, Zakon o gotovinskoj naknadi, Prijedlog zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja.

Usvojenim setom zakona predviđeno je i uvođenje cenzusa na sve korisnike federalnog budžeta.

Ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda rekao je novinarima da nakon usvajanja seta boračkih zakona i drugih mjera, narednu tranšu iz stend-baj aranžmana koji je BiH postigla sa MMF-om treba očekivati za 20-ak dana, a sljedeću isplatu od Svjetske banke početkom aprila.

Predsjednici saveza dobitnika najviših ratnih priznanja i demobilisanih boraca FBiH Dževad Radžo i Munir Karić izjavili su juče novinarima, nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, da su nezadovoljni predloženim rješenjima, a posebno u dijelu koji se odnosi na uvođenje cenzusa.

Oni su istakli da su predstavnici Vlasti u FBiH napravili raskol i podijelili borce u FBiH.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Safet Redžić rekao je da podržava predložena rješenja i da su dobra za boračku populaciju.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je na jučerašnjoj sjednici set boračkih zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: