BiH
0

Usvojen Prijedlog zakona o odgovornosti za nuklearnu štetu

FENA
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH danas je na sjednici u drugoj komisijskoj fazi usvojila Prijedlog zakona o odgovornosti za nuklearnu štetu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala i jedan amandman koji je na prijedlog zakona podnio poslanik Denis Bećirović.

Podržan je i prijedlog da se od kolegija Predstavničkog doma PS BiH zatraži uvrštavanje na dnevni red Izvještaja o radu Ministarstva odbrane BiH za 2012. godinu.

Uz prisustvo predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te lokalne zajednice Općine Glamoč, Zajednička komisija je razmatrala i aktuelno stanje na vojnom poligonu Glamoč, kao i analizu stepena implementacije zaključaka Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u vezi s ovim pitanjem.

Zajednička komisija je razmatrala i usvojila Informaciju o posjeti Terenskom uredu Granične policije JUG, Informacije o posjeti Četvrtoj pješadijskoj brigadi Oružanih snaga BiH te Informaciju o učešću u radu Radionice i posjeti Tehničkoj radionici za održavanje municije (TROM) Doboj.

Komisija je odgodila razmatranje po Informaciji o šumskim požarima u Bosni i Hercegovini u periodu 31. jula do 27. augusta 2013. godine, čiji je sačinilac Ministarstvo sigurnosti BiH, dok ova Informacija ne bude razmatrana i usvojena od strane Vijeća ministara BiH.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH su, bez prisustva javnosti, razmatrali Informaciju o aktuelnim dešavanjima u Oružanim snagama BiH, saopćeno je iz PSBiH.