Nadzor nad OSA-om
52

Usvojen prijedlog SDS-a: Parlament BiH danas o smjeni Nikole Špirića

Piše: Er. M.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas će se izjasniti o smjeni Nikole Špirića (SNSD) s mjesta predsjedavajućeg Komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

Većina državnih parlamentaraca podržala je prijedlog Srpske demokratske stranke (SDS) da se na dnevni red današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrsti Špirićeva smjena. Za je glasalo 23, protiv 13, a jedan zastupnik je bio suzdržan.

Šefica Kluba zastupnika SDS-a Aleksandra Pandurević predložila je da se umjesto Špirića imenuje Borislav Bojić. Ona je kazala da Komisija za nadzor nad OSA-om nije informisala parlamentarce o tome da li je Špirić poslao OSA-i lažne zaključke.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je da se u Komisiji za nadzor nad OSA-om vrše politički obračuni, jer nije postojao rok do kada Komisija treba da se izjasni o upućivanju falsificiranih zaključaka.

Podsjećamo, Komisija za nadzor nad OSA-om odbila je jučer smijeniti Špirića, što je bio prijedlog Zastupničkog doma PSBiH. Članovi Komisije su nakon sjednice upozorili da Špirića treba da smijene državni parlamentarci.