Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Centralna banka je opet prica za sebe :) - hvala za napomenu. Nedavno je najavljivana revizija Centralne banke, vidjet cemo sta ce biti od toga. Uzgred, u prosjeku njihove su plate najvece.
Pretpostavljam da znas da se demokratsko drustvo dijeli na vladin (vlast), civilni (nevladin) i poslovni (privredni) sektor. Niko nije spomenuo plate parlamentaraca - one su najmanji problem, 60-ak drzavnih parlamentaraca potrose tek mali dio toga, nekiliko miliona godisnje. Ako pod vlascu podrazumijevas samo parlamente, to je tvoj problem, jer vlast se dijeli na zakonodavnu (parlamenti), izvrsnu (ministarstva, agencije, JU i dr.) i pravosudnu (sudovi i pratece institucije). Vojska spada pod izvrsnu vlast (Ministarstvo odbrane), policija takodjer (Agencija za zastitu...), tuzilastva i sudovi pod razlicite pravosudne institucije - dragi moj, sve je to vlast. I odlicno znam sta sam rekao, ne trebam analizirati. Ako mislis da su te plate opravdane, de mi reci koliko je ukupno angazirano vojnika na rasciscavanju snijega. Oko 250, od preko 8 hiljada pripadnika. Koliko su parlamenti donijeli zakona, koje su programe sprovele ministarstva i agencije? Analiziraj svoj odnos prema vlasti!
centralna banka se ne finansira iz budzeta. ostalo je udure :)
Haj se malo analiziraj šta si sve izgovorio. Milsiš da su to samo plate parlamentaraca; misliš li na vojsku, policiju, graničnu, sud tužilaštvo, indirektni porezi, centralna banka... da ne nabrajam više...
905 miliona za finansiranje institucija!?! Ako je ovaj budzet uskladjen s visinom proslogodisnje potrosnje institucija, a tako su rekli da ce biti, onda je jasno da su prosle godine institucije uspjele potrositi 905 miliona, bez usvojenog budzeta, samo po odluci o privremenom finansiranju!?! Dakle, samo za plate i osnovne troskove poslovanja vlasti su, samo na drzavnom nivou, u 2011. g., potrosili skoro milijardu maraka. I niko se nece zapitati za sta placa porez, kako mu se krcme pare!? Aferim!
hebo bas tata svu trojicu,eto!