Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011.

F
FENA
19.3.2012. u 17:36
0
0
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011.
0
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011. Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011. godinu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je utrošeno oko 560 hiljada KM manje u odnosu na plan, odnosno 223 hiljade manje u odnosu na 2010. godinu.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se Deseti UNESCO samit šefova država i vlada zemalja jugoistočne Evrope održi 2. i 3. juna u BiH, u Sarajevu i Mostaru.

Također, donesena je odluka o posjeti delegacije NATO štabu 10. aprila u Briselu. Jedna od tema razgovora trebala bi biti intenziviranje saradnje u okviru NATO integracijskog procesa, pripreme za samit u Čikagu predviđen za 26. maj ove godine.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o učešću kontingenta Oružanih snaga BiH u stabilizacijskoj misiji u Demokratskoj Republici Kongo za ovu godinu.

Također, imenovan je šef prve rotacije grupe instruktora u operaciji podrške miru u Afganistanu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s najavljenim protestima otpuštenih vojnika ukoliko u budžetu institucija ne budu predviđena sredstva za ovu populaciju, Izetbegović je kazao da je odluka o penzioniranju vojnika donesena u Parlamentu BiH, prošla sve komisije oba doma, i „zaista je neozbiljno eskivirati obaveze koje smo sami stvorili i dovoditi te ljude u nepriliku“.

"Mislim da bi bilo neozbiljno ponovo eskivirati obavezu koju smo sami stvorili, koju je Parlament BiH stvorio", kazao je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: