{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011.

F
19.3.2012. u 17:36
0
0
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011.
0
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011.
Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta Predsjedništva BiH za 2011. godinu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je utrošeno oko 560 hiljada KM manje u odnosu na plan, odnosno 223 hiljade manje u odnosu na 2010. godinu.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se Deseti UNESCO samit šefova država i vlada zemalja jugoistočne Evrope održi 2. i 3. juna u BiH, u Sarajevu i Mostaru.

Također, donesena je odluka o posjeti delegacije NATO štabu 10. aprila u Briselu. Jedna od tema razgovora trebala bi biti intenziviranje saradnje u okviru NATO integracijskog procesa, pripreme za samit u Čikagu predviđen za 26. maj ove godine.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o učešću kontingenta Oružanih snaga BiH u stabilizacijskoj misiji u Demokratskoj Republici Kongo za ovu godinu.

Također, imenovan je šef prve rotacije grupe instruktora u operaciji podrške miru u Afganistanu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s najavljenim protestima otpuštenih vojnika ukoliko u budžetu institucija ne budu predviđena sredstva za ovu populaciju, Izetbegović je kazao da je odluka o penzioniranju vojnika donesena u Parlamentu BiH, prošla sve komisije oba doma, i „zaista je neozbiljno eskivirati obaveze koje smo sami stvorili i dovoditi te ljude u nepriliku“.

"Mislim da bi bilo neozbiljno ponovo eskivirati obavezu koju smo sami stvorili, koju je Parlament BiH stvorio", kazao je Izetbegović.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: