{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uštede troškova: U kabinetu potpredsjednice FBiH nije angažovan nijedan savjetnik

3.4.2015. u 21:50
15
101
Uštede troškova: U kabinetu potpredsjednice FBiH nije angažovan nijedan savjetnik
15
Uštede troškova: U kabinetu potpredsjednice FBiH nije angažovan nijedan savjetnik
Melika Mahmutbegović
U kabinetu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović trenutno nema uposlenih osoba na pozicijama savjetnika. Kabinet trenutno radi na izmjenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta radi racionalizacije i uštede troškova.
Kako nam je saopćeno iz Kabineta potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, trenutno u njenom Kabinetu nema uposlenih osoba na pozicijama savjetnika, a sa željom racionalizacije i ušteda u svakom sektoru pokrenute su pripreme za izmjene Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Kabinetu potpredsjednika.

Tek nakon izmjena Pravilnika i sagledavanja realnih potreba za angažmanom osoba na osnovu ugovora o savjetodavnim uslugama, potpredsjednica Mahmutbegović donijet će odluku i imenovati savjetnike.

Trenutno u Kabinetu potpredsjednice Federacije BiH rade samo državni službenici i namještenici koji su i ranije obavljali iste poslove.

Podsjećamo, prema podacima koje nam je dostavio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u njegovom Kabinetu angažovano je ukupno pet savjetnika.

Prema posljednjem Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH iz 2013. godine, bivši kabineti predsjednika Živka Budimira i dva potpredsjednika Svetozara Pudarića i Mirsada Kebe koštali su građane Federacije BiH 3,5 miliona maraka.

Statistički, kabineti su u prosjeku trošili 9.690 KM dnevno, dok je samo na plate i naknade 39 zaposlenih, od čega je 19 savjetnika, potrošeno 1,7 miliona maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: