BiH
0

Ustavni sud FBiH objavljuje odluke o zahtjevima Budimira i Nikšića

FENA
Foto: Živko Budimir/Klix.ba
Foto: Živko Budimir/Klix.ba
Ustavni sud Federacije BiH danas će objaviti odluke o zahtjevima predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Ustavni sud FBiH će objaviti odluku o zahtjevu predsjednika FBiH za rješavanje spora sa federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u vezi sa poštivanjem Odluke o razrješenju članova Revizorskog tima za koordinaciju.

Također, Ustavni sud će objaviti odluku o zahtjevu premijera FBiH za rješavanje spora sa devet ministara Vlade Federacije BiH, i to: zamjenika premijera i federalnog ministra prostornog uređenja, zamjenika premijera i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, federalnog ministra finansija, federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, federalnog ministra rada i socijalne politike, federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica, federalnog ministra kulture i sporta, federalnog ministra trgovine i federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, u vezi sa donošenjem Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije BiH od 19. marta ove 2013. godine i Zaključka V broj: 257/2013 od 19. marta ove godine Vlade FBiH.