Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Andaluz Kako li ti prezivi , tako prposan? Citajuci tvoje \'hrabre \'postove, covjek bi ocekivao da se danas neka skola zove po tebi . Ili bar nekakva spomenicic , tebe na konju , s isukanim jataganom, okrenutog prema Beogradu . I ti si izgleda kao mali izabrao, jare peceno , a ne sablju . mada su ti komentari , onako junacki !
Halo @BREEEEEEEEEEEE Nismo svi SRBOBALIJE, KAO OVAJ GORE OPISANI, koji vam je pusio pa bez toga ne moze zivjeti. I on je na neki nacin zrtva vaseg primitivizma i terorizma. Ima nas koji su nadrugaciji nacin pricali sa vama cetnicima, pa je na kraju vas Koljevic plakao vicuci: \"Ako nam neko ne pomogne RS (genocidna tvorevina) ce nestati u roku 36 sati. I stvarno neko im je pomogao. Javio se Srbin Alija Izetbegovic, koji vam je porucio da SADA (POSLIJE GENOCIDA I KADA STE VI U RASULU) ON ima ozbiljan plan za mir. Tako vam je jedan drugi srbobalija napravio jos jednu srpsku drzavu istocno od Drine. Vidis, vi nama uopste niste problem. Vi ste losi gospodari ali dobri robovi. Vi bi bili u Bosni kao \"bele lale\" da nema ovih SRBOBALIJSKIH SMRADOVA IZ SDA, SDP I SBIH. Njima beograd posalje koju markicu i oni rade ko CUKE za Beograd. Dok su oni na vlasti vi stvarno mozete hvatati sve redom Bosnjake i tjerati ih da vam puse, to je cinjenica, istina i to treba priznati. Ali ako Bog da pa se mi uspijemo obracunati sa tom VELEIZDAJNICKOM CETNICKOM BANDOM, bit ce druga prica. posto pravda uvijek na kraju pobjedi, ja bih ti savjetovao da se vec sada odreknes cetnistva i popravis stvari sa tvojim komsijama koliko mozes. jedino te to moze spasiti.
PREDSJEDNIK SDA PRIZNAO: \"LJUBIO SAM SLIKU DRAZE MIHAJLOVICA\"!!! Ljubi, ljubi, al\' glavu ne gubi: Samo jednom se ljubi ... Sulejman Tihić, kao logoraš i zatočenik, imao je pravo zamijeniti dostojanstvo i ponos za svoju slobodu, ljubiti Dražinu sliku, pjevati četničke pjesme ... ali takav čovjek nema pravo (ili ima?!) da se predstavlja kao lider koji štiti bošnjačke interese. Zašto? Zato što je pokazao i svjedočio ličnim primjerom da će ih prvom prilikom ako bude u sličnoj situaciji ponovo izdati. Kompromitacijama i političkoj karikaturalnosti Sulejmana Tihića kao da nema kraja: nakon što su objavljene njegove snimke u kojima kaže kako niko nema pravo srpskom narodu ukinuti Republiku Srspku, Tihić je u Hagu, tokom svjedočenja u procesu Vojislavu Šešelju, priznao svoju zatvoreničku priču: da je pjevao četničke pjesme i – ljubio sliku Draže Mihajlovića. Nema sumnje, sudbina koju su proživljavali mnogi zatočenici četničkih kazamata izaziva tugu, bol i suosjećanja. Kad je u pitanju „običan“ zatvorenik, uistinu takav postupak poput ljubljenja slike Draže Mihajlovića i pjevanja četničkih pjesama, bez ikakve dileme može biti shvaćen i opravdan imajući u vidu užasne okolnosti u kojima se nađe takva osoba ... Medjitim, Sulejman Tihić, iz današnje perspektive, kao predsjednik najveće bošnjačke stranke SDA koja se predstavlja zaštitnikom cijelog bošnjačkog naroda, svojim izjavama i svjedočenjima u Haškom tribunalu nesumnjivo kompromitira herojsku ulogu patriota u proteklom ratu. Hiljade boraca i civila je poginulo, hiljade žena silovano i na hiljade djece ubijeno - 200.000 njih koji su svoje živote dali samo zato što nisu pristali „poljubiti sliku“ jednog od agresora. Poštenje, Čast i Hrabrost su temelji na kojima stoji svako ko pretenduje da bude lider jednog naroda. Da je Mandela pristao samo jednom poljubiti sliku lidera Južnoafričkog aparthejda, nikada se taj narod ne bi oslobodio ropstva, a on bi jako brzo bio na slobodi. Takvih primjera je bezbroj u istoriji svakog naroda. Sulejman Tihić, kao logoraš i zatočenik, imao je pravo zamijeniti dostojanstvo i ponos za svoju slobodu, ljubiti Dražinu sliku, pjevati četničke pjesme ... ali takav čovjek nema pravo da se predstavlja kao lider koji štiti bošnjačke interese. Zašto? Zato što je pokazao i svjedočio ličnim primjerom da će ih prvom prilikom ako bude u sličnoj situaciji ponovo izdati. A.J. (biznis.ba)
Sta da se radi ? Mnogo volem to BRE ! A ti prosto receno, mozes dvije stvari povodom toga ... -Da me za kurac povuces! -Da me povuces za kurac! Pa biraj. Na\'\'bolan\" , \'ba\'\' i slicne baliluke postao sam gadljiv.... Jebiii ga ! A sto se tice Karpata koje spominjes,mnogo si BRE mali i minoran ,da bi tako nesto spominjao. I pazi na cir ! Vodi malo racuna o svom zdravlju,mnoge bolesti su psihosomatskog porjekla .Bosna je u samrtnom hropcu , sto si pravilno primjetio.A valja ti izdrzati put do Anadolije,BREEE !
Halo @BREEEEE Nikada se u Bosni nije govorilo: \"Ko si BREEEEE ti\". Ta te BRE MORE BRE izdaje. Ti is IZ NIS, ili IZ OBRENOVAC, ili sa ADE CIGANLJE. Sta vi gedze znate o gradjanskoj demokratiji. To je za vas visa matematika. Sve sto vi umijete je da guslate, sadite papricice i koljete kada vam dodje PERIOD, svakih 50 godina. No, priznajem, praksa pokazuje da smo mi deset puta gori od vas. Kod vas nema izdajnika, a kod nas ARMIJA IZDAJNIKA, kompletna SDA, kompletan SDP i kompletna SBiH, pa i DNZ, pa i sve ostale stranke koje pristaju da im se usttavi prave nozem. Svi oni nemaju nikakvog problema da prodaju citavu drzavu za par KM. To je nas jedini problem i JEDINI I ISKLJUCIVI RAZLOG sto Bosna hropce u samrtnom hropcu. Inace da nije tako, ti bi BRE, MORE BRE, danas bio vec negdje iza Karpata, odakle ste i sljegli.
Cetnici ,SDS,SDP,SNSD , vjerovatno tu ubrajas i DNS,SP kao i ostale stranke iz RS-a i \'\'srbobalije\'\'SDA,SDP,SBiH .A u tom kontekstu i HDZ,HDZ1990 kao i ostale hrvatske stranke smatras vjerovatno smatras ustaskim... Reci mi koji politicari i stranke nisu izdajnici a da imaju makar toliko podrske da mogu preci bilo kakav cenzus ? ! Dali ljude koji glasaju za te,, cetnicke,,\'\'ustaske\'\' i \'\'izdajnicke\'\' stranke, smatras retardima ? Dejton smatras nelegalniom, a \'\'Ustav Republike BiH\'\' iz 92 legalnim ?!Koji je od Srba priznao samo Mirko Pejanoglu. Ko si BRE ti? Slavite i ljubite Dejtonski sporazum dok ga ima ! Plakati cete jednom za njim , kao sto sada mnogi od vas \'\'graDZana \',placu za \'\'Kutiljerovim\'\' planom . A onako usput , lijepo bi bilo da jednom za svagda shvatite da Bojl i ini , mogu da vas savjetuju sto god hoce , a vjerujem da te savjete dobro unovce,ali niti vas ima ko Kineza, niti ste veliki ko Rusija .Gdje god okrenete glavu, hriscani su oko vas . Jedino sto vam preostaje da te demagoske price o ,,graDZanskoj,, zabijete sebi u shupak lojavi, i ne cackate vise mecku .U suprotnom toliko cete dobiti po picki , da ce veliki uspjeh biti ako budete imali BiH,koja ce se protezati slivom rjeke Miljacke. Neznam dali primjecujes , ali mnogima je vec pun kurac i vas i ovog invalida od drzave.Ne samo Srbima. A sto se tice F. Bojla... Vodi ga u krevet !!
KAKO JE CETNICKI BANDIT TIHIC IZNUTRA SABOTIRAO TUZBU RBIH PROTIV SCG Kljucnu ulogu u sabotazi Tuzbe RBiH protiv tadasnje SCG imao je cetnicki bandit Sulejman Tihic, koji je sve konce oko te Tuzbe drzo u svojim rujama. Iako je iznošenje dokaza Miloševiću trajalo godinama i suđenje nacistima u Nurnberg-u takodjer godinama, BiH advokatski tim, po nalogu Tihica traži od Suda da iznošenje dokaza za najveći genocid u Evropi poslije drugog svjetskog rata traje samo 4 sedmice, kao da se radi o pljački banke. Uz to odustaje od izvođenja svjedoka i što je najveći udarac na pravdu i žrtve genocida, ne zahtjeva ukidanje rezultata i ciljeva genocida, genocidne tvorevine tzv. RS. Također, imajući u vidu težak ekonomski položaj SCG zahtijevaju od Suda da ne utvrdi visinu odštete, već će se oni (Tihić) kao nagoditi sa SCG o visini odštete. Tako je praktično čitava tužba anulirana. Ne zahtjeva se od Suda ni pravda ni odšteta. Reagujući na sve ovo Prof. Francis A. Boyle je uputio pismo građanima BIH, sa slijedećim sadržajem - citat: Dragi prijatelji: “Dostavljam vam finale zahtjeve Bosne na Svjetskom sudu. Kao što možete vidjeti, nema niti riječi da se ukine Republika Srpska. Gospodin Tihić je odbio moje nekoliko puta ponovljene ponude da idem na Svjetski sud i tražim od suda da donese odluku protiv Republike Srpske kao genocidne državice. On nije ovlastio niti gospodina Softića da to učini. Razlog zašto je gospodin Tihić odbio moje ponovljene ponude da se ukine Republika Srpska na Svjetskom sudu je to što je on radio sa svojim prijateljima i saveznicima u SDS, SDNS i PDP na učvršćivanju Republike Srpske putem Hays-ovih Reformi. Tako, naravno, gospodin Tihić me nije poslao na Svjetski sud da se eliminiše Republika Srpska.” Profesor Boyle dalje kaže : “Gospodinu Tihiću se mora suditi”…...”Gospodin Tihić nije podoban da služi u Predsjedništvu BiH”. – kraj citata. Tihić se u emisiji \'Pošteno govoreći\' od 20. februara 2007 pokušao «oprati» obmanjujući BH javnost da Tužba za genocid nije mogla ukinuti RS. Na ovu laž, stigao je demanti od Prof. Francis A. Boyle-a, inače eksperta internacionalnog prava, koji tvrdi slijedeće: “Zahtjev za povrat (na stanje kakvo je bilo prije agresije i genocida) je bio u Tužbi od početka do gotovo samog suđenja. Krajnje je neuobičajeno, nije normalno, da se povuče Zahtjev za povrat (na stanje kakvo je bilo prije agresije i genocida). Povrat (na stanje kakvo je bilo prije agresije i genocida) je normalan zahtjev u našem slučaju. To su sabotirali Tihić i Softić”. “Nije mi poznat niti jedan slučaj na Svjetskom sudu u kojem je Zahtjev za restituciju (povrat na prethodno stanje) povučen prije samog sudjenja. Prva lekcija u internacionalnom pravu je da se uvijek traži restitucija (povrat otetog)... Kako sada stvari stoje, nova vlada Bosne i Hercegovine može iskoristiti povoljnu presudu protiv RS... u sljedećem stepenu procesa koji će se odnositi na odštetu”, rekao je Profesor Boyle. Kao odgovor na to Prof. Boyle se tada ponove obratio BiH javnosti: Čitao sam da je g. Tihić negirao moje tvrdnje na TV. Zbog toga vi imate moju dozvolu da objavite ovaj odgovor njemu, ako to želite. Sredstvo Restitucije je uvijek bilo u Svjetskom Sudu Pravde još od samog početka: odnosno da se ponove uspostavi situacija u BiH kakva je bila prije početka rata i genocida u martu 1992., što bi zahtijevalo eliminaciju Republike Srpske. Kada sam bio u posjeti Bosni, u julu 2005. na ceremoniji komemoracije 10-te godišnjice masakra u Srebrenici, ja sam pokrenuo kampanju da eliminišem RS na ICJ, na ovaj način. G. Softić je imao dva javna predavanja o tome u Sarajevu, gdje sam mu objasnio precizno kao se to može postići. Ja sam nastavio da prosljeđujem isti ovaj savjet g. Tihiću nekoliko puta, kroz SDA «izvore» nekoliko slijedećih mjeseci. Nasuprot mojim najboljim naporima, kako je saslušanje pred ICJ dolazilo do kraja, Tihić i Softić su instruirali jednog bosanskog advokata da kaže Internacionalnom Sudu Pravde da Bosna više ne traži postupak Restitucije, kojim bi se zahtijevalo ukidanje RS. U to doba Tihić i SDA su bili u vladajućoj koaliciji sa SDS, SNSD i PDP. Tako, naravno Tihić nije imao interes da napada koalicione partnere. Da su Tihić i Softić zahtijevali eliminaciju RS na ICJ-u to bi moglo rezultirati kolapsu njihove koalicije između SDA, SDS, SNDS i PDP. Zbog toga su oni namjerno sabotirali svaku mogućnost pozivanja Internacionalnog Suda da naredi Restituciju na račun Bosne a protiv Srbije i Crne Gore, što bi značilo eliminaciju RS. Ova strategija je bila također konzistentna po pitanju podrške Tihića i SDA takozvanim Hays-ovim reformama, koje bi cementirale Republiku srpsku za sva vremena. Još jednom da ponovim, pošto su Tihić i SDA u koaliciji sa SDS, SNDS, i PDP, Tihić je potpuno podržao Hays-ove reforme, koje bi konsolidovale RS zauvijek i također sabotirao postupak Restitucije za Bosnu pred Internacionalnim Sudom Pravde, koja bi zahtijevala eliminaciju RS. Na zahtjev SDA ja sam također savjetovao Tihića da odbije Hays-ove reforme. Kada je on odbacio moje savjete, ja sam pokrenuo kampanju da porazim Hays-ove reforme i u tome mi se pridružio moj kolega i prijatelj još iz rata/genocida Haris Silajdžić. Ja sam jako zahvalan da su Haris, SBiH i Patriotski front zajedno sa mnom uspjeli da poraze Hays-ove reforme, koje bi bile katastrofa za BiH. Ali ja sam jako žalostan da javim da su nasuprot mojim najboljim nastojanjima, Tihić i Softić me onemogućili da ukinem RS pred Internacionalnim Sudom. Profesor Francis A. Boyle Istina tada, drugu partnar u valjanju sibica i varanju gradjana lojalnih Republici BIH, srbijanski agent Haris Silajdzic uspio je prevariti i Prof. Boylea i birace, te tako dobio izbbore, da bi danas uzdruzenim snagama cetnika i srbobalija iz SDA, SDP, SBIH pokrenuo legalizaciju ostvarenih karadzicevih zlocinackih ciljeva putem ratifikacioje ilegalnog dejtonskog Ustava, koji ce se desiti kroz dogovoreno \"rjesavanje\" pitanja statusa Brckog.
@Doboj Ja sam bio u Doboju prije oveog planiranohg haosa u Republici BiH. To je bio idilican gradic u kome se postovala razlicitost, komsije, tolerancija, a i prirodna okolina mu je bila prekrasna. Danas posto su u dogovoru sa veleizdajnicima iz SDA, SDP i SBIH, cetnici projerali nesrpsko stanovnistvo, tu tesko da bi i medjed nasao smisao zivota. Niti ste vi dobili obecanu veliku Srbiju niti je Alija dao velikim muslimanima obecanu islamsku dzamahiriju. Ali, ako se izuzmu ovi u Hagu, sve ostali umjesani imaju dvorce i racune u stranim bankama. Za to je narod ginuo i tako ce i ostati ako se ta mafija ne pohapsi, a u Republiku Bih uvedu normalni zakoni, koji nece stiti mafijase na vlasti. Mi imamo pravo traziti nazad jedan takav Ustav, Ustav Republike BiH, koji je ta cetncicko-veleizdajnicka banda suspendovala silom. to je gradjanski ustav, slican onome u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i svim drugim demokratskim ustavima svijeta. samo to moze sprijeciti novopecene Al kapone-e u RBIH u daljnjoj pljacki i razbojnistvu. Njih danas cuva njihova privatna policija, koja po njihpovom nalogu dize ljude u zrak pljacka banke, prodaje resurse nase divne BiH u bescjenje Rusima i stranoj mafiji. Ako zelimo dobro sebi i svojoj djeci mi nemamo izbora nego da se obracunamo sa tom cetnciskom i veleizdajnickom bandom i vratimo na snagu legalni i ;legitimni Ustav Republike BiH, po kome je svaki gradjanin Republike BiH ravnopravan i suveren na svakoj stopi BiH dzrave.
E moj @Andaludi, kazi ti nami, sta tebe muci i sto te to proganja da silujes sada po tastaturi? Da mozda ti nisi snadbjevao Ti\'ica sa \"blow-job\"-om, pa ti je sada umako? Vidi se da ti je bio jako prisan, posto toliko toga znas o njemu.
Jedan mali dodatak, za one koji misle da svi Srbi treba da zive u jednoj drzavi. Takvu drzavu SFRJ je srusio Milosevic. Ovdje je link do clanka Srdje Popovica koji to pravno objasnjava. http://republikabih.net/content/Jugoslaviju_je_razbio_SlobodanMilosevic.htm Naravno ta parola je imala za cilj kreiranje velike Sebije, a sama ideja je izazvala nevidjeno krvoprolice, genocid, stavljanje hipoteke politicke odgovpornosti na cijeli srpski narod i naravno svodjenje same Srbije na beogradski pasaluk.
Da dodam samo jedan komentar na tezu da je Republika BiH slicna SFRJ, pa da ima istu sudbinu. Prvo to nije tacno iz razloga sto su sve drzave na svijetu multietnicke, ukljucujuci i Srbiju i Crnu Goru (koja ima gradjanski Ustav i svima potaman) i td. Drugo SFRJ, odnosno prva Juga nastali su udruzivanjem drzava, koje su imale historijski kontinuitet drzavnosti (bez obzira sto su jedno vrijeme bile od okupacijom). Izmedju njih i srednjivjekovna Bosna je imala najduzi period nezavisnosti, jer je Srbija pala pod Tursku 1389, a Bosna 1463, dok je hrvatska pala pod Madazare odmah nakon pada kralja Tomislava. Dakle Bosna nije nastala dobrovoljnim udruzovanjem pojedinih drzavica kao SFRJ, nego je to bila i ostala drzava sa svojim vlastitim identitem, historijom, kontinuitetmo drzavnosti i td. Danas su entiteti u njoh, de facto drzave u drzavi nastali GENOCIDOM I VELEIZDAJOM SDA, SDP I SBIH. bez te veleizdaje ti fasisticki aprthejdi nebi postojali, jer su cetnici Slobosana milsoevica bili 1995 u rasulu, a Koljevic je tvrdio da imaju svega 36 sati da nesto urade. Treca stvar, dejtonski ustav je ilegalan, nezakonit, jer ljudi koji su ga potpisali nsu imali MANDAT DA UOPSTE PREGOVARAJU USTAV, A POGOTOVU NE DA POTPISUJU NJEGOVO RUSENJE U NEKOJ STRANOJ VOJNOJ BAZI. Pored toga, finalna verzija tog navodnog \"Ustava\" nikada nije prosla zakonom propisanu ustavnu proceduru niti je ikada ratifikovana u parlamentu dejtonske BiH. Zbog toga SU VELEIZDAJNICI TIHIC I LAGUMDZIJA NA SVAKI MOGUCI NACIN POKUSAVALI DA PUTEM AMENDIRANJA TOG USTAVA 2006 GODINE ZAPRAVO RATIFIKUJU TAJ USTAV I DAJU DODIKU SVE PAPIRE DA IZVRSI SECESIJU. ISTA JE STVAR SA DOGOVOROM U PRUDU. TU JE VELEIZDAJNIK TIHIC UBACIO \"DOGOVOR\" DA SE KROZ NAVODNI \"USTAVNI ZAKON\" ZA BRCKO IZVRSI GLASANJE O PROMJENI DEJTONSKOG USTAVA, CIME BI ISTI BIO RATIFIKOVAN, a time bi opet Dodik dobio sve papire da raspise refrendum. Dodik sam, pacak udruzen s svim silama svjeta nebi mogao srusiti Republiku BiH, ali nazalost postoji armija veleizdajnka okupljenih u i oko SDA, SDP i SBIH, koji za zelenimstolom daju cetnickom projektu sve ono sto nije mogao dobiti tenkovima. Da dodam i ovo da se Silajdzic kao bajagi buni oko prudske veleizdaje, a u stvari ODMAH JE PRIHVATIO NAJOPSNIJI DIO, USTAVNI ZAKON O BRCKOM, CIME SE LEGALIZUJE DEJTONSKI USTAV, LEGALIZUJE TZV RS I DAJU DODIKU PAPIRI DA POTPUNO LEGALNO SRUSI BOSANSKU DZRAVU.
Nisam jedini koji za Ti\'ica tvrdi da je veleizdajnik. Evo sta zadnji broj dana pise o njemu: TIHIC VELEIZDAJNIK OVDJE JE LINK: http://www.bhdani.com/default.asp?kat=fok&broj_id=599&tekst_rb=3 ------------------ Sulejman Tihić Scena koju mi je opisalo više očevidaca dogodila se 1996. godine u zgradi Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u kojoj se tada sastajalo prvo poratno Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Tokom jednog od sastanaka članova Predsjedništva s diplomatima iz zemalja Kontakt-grupe, Momčilo Krajišnik je iznio zahtjev da Bosna i Hercegovina mora imati tri međunarodna pozivna telefonska koda, a ne jedan, kao sve druge države na svijetu. Prvi je reagirao francuski predstavnik u Kontakt-grupi, i to podržavši Krajišnikov prijedlog. Kad je čuo šta govori njegov kolega, od stola je žustro ustao Richard Holbrooke, prišao Francuzu, uhvatio ga za revere odijela, odigao sa stolice i dreknuo u lice: \"O čemu ti pričaš?!\" Rasprava o telefonskom kodu je time završena i od tada se iz inozemstva ni s Palama ni s Grudama ne može uspostaviti telefonska veza ako se prvo ne okrene 387. Prateći sve što danima nakon kapitulacije pred Miloradom Dodikom u Prudu o katastrofalnom sporazumu govori Sulejman Tihić, stalno mi se po glavi mota opisana scena iz Zemaljskog muzeja. Razmišljam: ima li ikoga, ako to već ne mogu biti ja, ko će Tihića uhvatiti za revere, dobro ga prodrmati i u lice mu viknuti:\"Šta ti je, o čemu pričaš, budalo?\" Naime, Tihićev pristanak na Dodikov ultimatum da se državna imovina Bosne i Hercegovine dijeli na tri dijela, pri čemu bi entiteti podijelili lavovski dio, a ostatak bi pripao državi, u motivu i suštini se nimalo ne razlikuje od Krajišnikovog zahtjeva za tri telefonska koda za jednu državu. Pristankom na odricanje od državne imovine i potkopavanjem temelja vlastite države, Tihić je ostvario jedini cilj koji ga je zanimao: međunarodnoj zajednici pokazati da je, eto, s laktaškim Voždom moguće postići sporazum, samo kad bi umjesto Harisa Silajdžića legitimni predstavnik Bošnjaka bio - on. Iako za pripremanje vlastite prudske sramote nikoga u stranci nije obavještavao (upućeni tvrde da ni njegov najbliži suradnik Mirsad Kebo o sastanku i sporazumu nije imao pojma dok nije čuo vijest u medijima da je potpisan), nije da se Tihić ni s kim nije konsultirao: dan prije sastanka nenajavljeno je posjetio srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, pa je valjda zato u sporazum unijeto rješenje o \"ustavnom zakonu\" koje postoji u Ustavu Srbije, ali ne i u Ustavu BiH. I nije da Tihić nema snažnu međunarodnu podršku za kapitulaciju pred Dodikom: diplomatski krugovi u Sarajevu govore da je tek zahvaljujući američkoj intervenciji osujećen žestoki pritisak Rusije i Francuske - tradicionalnih \"prijatelja\" države Bosne i Hercegovine - da se u posljednjoj rezoluciji Savjeta sigurnosti Ujedinjenih nacija (S/RES/1845, The Situation in Bosnia and Herzegovina, od 20. 11. 2008. godine) unese i eksplicitna podrška Savjeta sigurnosti Sporazumu iz Pruda. A nije da Tihić već nije nagrađen od tradicionalnog \"prijatelja\" Bosne i Hercegovine - svi ovdašnji učesnici posljednjeg zasjedanja Vijeća za provedbu Mirovnog sporazuma u Bruxellesu su se, nakon završetka sjednice, vratili kući, samo je Sulejman Tihić proveo tri dana u Parizu, na poziv francuske vlade. Očito, i Francuzi znaju ono što zna direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević - kako kupiti Tihićevu podršku. I Čaušević se, kao i Francuska, na sve načine bori za svoje interese - Čauševićev je da ponovo bude izabran na istu funkciju. I kako je on osigurao Tihićevu podršku? Da ga časti putovanjem u Pariz - bio je; zato mu je na raspolaganje stavio patrolni čamac Državne granične službe, kojim Tihić plovi Savom (a ne Senom) kad posjećuje zavičaj, a uz to mu je i sin primljen na posao u odjeljenje Uprave za indirektno oporezivanje u Šamcu. (Je li se pravilno kaže Šamcu ili Bosanskom Šamcu? Zahvaljujući Tihićevom prudskom partneru, znamo kako se kaže Brod i Kostajnica, ne znam šta je s Bosanskim Šamcem, da li je preživio Tihićevo partnerstvo s Dodikom?) A sada, da se uozbiljimo: da se upotreba termina poput patriot nije toliko ofucala, Sulejman Tihić bi apsolutno zaslužio da iza njegovog imena stoji ta apozicija. Ovako: veleizdajnik! (S. Pećanin)
Mjesas babe i zabe majmune.I u rjetkim trenutcima prosvjetljenosti i sam si svjestan toga . Poslije YU, SR BiH i teskog rata za sve na ovim prostorima, samo zadrtoj kljusadi nije jasno da je\'\'drzava BiH,,ostala na tankoj niti . Ta tanka nit koja joj je ipak omogucila postojanje je, Dejtonski sporazum . Taj sporazum je definisao jedinu mogucu BiH . Rusenjem njega BiH krepaje, dali u teskim mukama ili ne , vidjeti cemo. Sve me ovo podsjeca na desavanja oko \'\'Kutiljerovog plana\'\'koji je i Alija potpisao .Plan u kome je BiH podjeljena na kantone . Alija je kasnije popljuvao svoj potpis (sto je kod vas muslimana dio folklora) valjda su mu sapnuli , da moze dobiti vise .Ali su ga zajebali. Cini mi se da se i ovaj put desava slicno. Potpisali ste Dejton , a sada pljujete na njega i trazite milion razloga da ga osporite.OD tzv. \'\'genocida\'\' do Fate Orlovic... Mozda vam je opet neko obecao da mozete vise , mada stvarno ne vidim ko bi ovaj put to mogao biti...Mozda Bin Laden? Ali ko god da vam je obecao, opet vas je zajebao ! Ovaj put definitivno!
@Ocito si ti Penis pao s marsa dok tako trabunjas ili ti je Genocitet isprao mozak .Kad tad zapamti kad tad ce biti slobodeu Bosni ili je nece biti ni za koga kapis debilu pravo na slobodu i ravnopravnost nije nesto sto nekome dajes ili uzimas vec na to imaju svi pravo osim u glavama takvih debila poput tebe.Svaki narod neka ima privatne,nacionalne,vjerske,privatne,svoje i kakve hoce Televizije,pisma,kulture vjere, to niko nikome ne moze osporavati ali segregacije,na vjerskoj ,etnickoj to jest diskriminacije imena dijelova otete zemlje i genocidom unistene populacije i jos da se to zadrzi i legalizuje nema sanse kao i ,gradova,zraka nece proci alo mamlaze sada je 21 vijek a ne 14 debilcino kretenska.Na sve to mozemo imati sranje iz mase da svi se bojimo moci i jedni druge ubijamo kad se majmanje nadamo,Jer to tome vodi revolt na revolt inad na inad.A kada je narod nezadovoljan onda se belaji pokrecu.Znaj da ce belaj poceti sa malim grupama koje ce jedni drugima zlo nanositi i to je pocetak ludila od koga ce mnogi bjezati i bas tako gdje budu bjezali ce biti najmanje sigurni.Stoga ova govna sto nas vode i prepadaju a i tvoje torovanje i getoizacija ce samo biti uvod u nesrece i osvete nezadovoljnih kojma se zele nametnuti rezultati zlocina etnickog ciscenja i genocida. Pa zar ne mozete skontati da Palestince Jevrejska armia tenkovima ne moze kontrolisati 60 godina iako oni bez oruzja i to samo sa kamenjm na prostoru koji je 5 puta manji od Bosne a sto mislite debili da ce narod trpiti nepravdu i guranje prstiju u oc i to sve u Bosni koja je puna sume brda ,prevoja i ljepote za sludjivanje i belajei.I malazima treba reci da se urazume i da naprave normalnu drzavu za sve bez diskriminacije jer ako razne budale uzmu zakon u svoje ruke onda Bosna nece trebati niti valjati nikome cak ni susjedi nece imati srece niti mira i oni ce biti na belaju jer su najodgovorniji za sve a posebno Smrdija koja i danas sanaj veliku Smrdiju na polovini BiH.
Za rat kao i sve ove poratne krize, koje neprekidno sustizu jedna drugu najveca odgovornost je u muslimanskoj politici. Uporni pokusaji unitarizacije pod ,,graDZnskom i multi/kult,,i maskom i upornim odbijanjem da se shvati da je sa SFRJ nestala i SR BiH onakva kakva je bila .I da je svaki pokusaj da se ona obnovi jednak pokusaju da se ozivi les star vec17 god. U stalnim nastojanjima da se takva BiH ozivi , BiH ce potpuno nestati.