{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspostavljena nova aplikacija za granične provjere

S
12.4.2012. u 12:34
23
0
Uspostavljena nova aplikacija za granične provjere
23
Uspostavljena nova aplikacija za granične provjere
Granična policija BiH je uz podršku Evropske komisije uspostavila novu aplikaciju za granične provjere u skladu sa najboljim standardima i preporukama EU u segmentu granične bezbjednosti.
Putem ove aplikacije sa svih međunarodnih graničnih prelaza u BiH vrši se direktan pristup svim eksternim i internim bazama podataka relevantnim za granične provjere.

Između ostalog, to podrazumijeva direktan pristup bazi podataka Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), saopšteno je iz Granične policije BiH i IDDEEA-a.

Granična policija BiH i IDDEEA apeluju na građane da ukoliko su promijenili lično ime ili prezime, jedinstveni matični broj, mjesto boravka ili drugi lični podatak, pri prelasku granice BiH trebaju posjedovati ličnu kartu ili pasoš izvađene nakon promjene ličnog podatka, jer lični dokument sa starim podacima neće biti validan za prelazak državne granice.

Ukoliko su kod nadležnog organa za izdavanje ličnih dokumenta (MUP) podnijeli zahtjev za izdavanje ličnog dokumenta, potrebno je da ga preuzmu prije namjeravanog prelaska državne granice, jer stari lični dokument neće biti validan za prelazak državne granice, napominje se u saopštenju.

Građani se upozoravaju da, ukoliko su kod nadležnog organa prijavili da im je ukraden ili izgubljen lični dokument, nakon čega su ga pronašli, a nisu obavijestili nadležni organ da ponovo posjeduju dokument, on neće biti validan za prelazak granice.

Iz Granične policije BiH i IDDEEA ističu da ovim apelom žele ubrzati granične provjere, izbjeći neugodne situacije za građane na graničnim prelazima, a samim tim i bespotrebna zadržavanja.

Realizacija nove aplikacije na graničnim prelazima još je jedan od primjera izuzetne saradnje Granične policije BiH i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, koja se posebno pokazala i na ispunjavanju dijela uslova iz Mape za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, navodi se u saopštenju.

Granična policija BiH i IDDEEA zahvalili su se Evropskoj komisiji na doniranim sredstvima za izradu nove aplikacije za granične provjere u skladu sa EU standardima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: