{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspostavljanje komisije za NATO integracijski proces BiH

S
26.7.2012. u 17:37
1
0
Uspostavljanje komisije za NATO integracijski proces BiH
1
Uspostavljanje komisije za NATO integracijski proces BiH
Vijeće ministara BiH (Foto: Arhiv)
Vijeće ministara BiH danas je, na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, donio Odluku o uspostavljanju Komisije za NATO integracijski proces BiH, kojom će predsjedavati zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić – Babić.
Komisija će, između ostalog, utvrđivati prioritete u realizaciji obaveza BiH koje proizilaze iz učestvovanja BiH u NATO programu "Partnerstvo za mir", kao i u vezi s prijemom u punopravno članstvo NATO, saopšteno je iz Vijeće ministara BiH nakon današnje sjednice.

Formiranjem ove komisije prestaje sa radom Koordinacijski tim NATO-a Vijeća ministara BiH, koji je formiran 2007. godine.

Vijeće ministara BiH je prihvatio Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i odredio delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj - Projekat registracije nekretnina, čiji je cilj pružanje podrške razvoju održivog sistema registracije nekretnina sa harmonizovanom evidencijom u zemljišnoj knjizi i katastru u urbanim područjima Federacije BiH i Republike Srpske.

Riječ je o IDA kreditu vrijednom 30 miliona američkih dolara, sa rokom otplate od 25 godina, uključujući grejs-period od pet godina, dok će alokacija kredita između Federacije i RS-a biti dogovorena tokom pregovora.

Vijeće ministara BiH usvojio je i Informaciju i prijedlog prioriteta predsjedavanja BiH CEFTA 2006. sporazumom u 2013. godini, a za predsjedavajućeg imenovan je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Donesena je i odluka o visini osnovice za obračun plate zaposlenima u institucijama BiH za 2013. godinu, koja će iznositi 475,69 KM i ostaje na nivou iz 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: