{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trišić-Babić predsjedala koordinacionim timom za NATO

F
8.5.2012. u 20:07
0
5
Trišić-Babić predsjedala koordinacionim timom za NATO
0
Trišić-Babić predsjedala koordinacionim timom za NATO
Ana Trišić-Babić
Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić je u funkciji predsjedavajućeg NATO koordinacionog tima Vijeća ministara BiH predsjedavala sjednicom NATO koordinacionog tima, koja je danas održana u Sarajevu.
Na sjednici je razmatrano pitanje dinamike i obaveza ministarstava i institucija BiH u vezi s pripremom dokumenta Godišnjeg nacionalnog programa (Annual National Program - ANP).

Prezentiran je trenutni napredak u implementaciji Partnerskih ciljeva saradnje BiH i NATO-a te napredak u Individulanom partnerskom programu BiH (Individual Partnership Program - IPP).

BiH se trenutno nalazi u šestom ciklusu IPP-a, u kome je predviđeno da se realizuju ukupno 194 cilja.

U dosadašnjoj realizaciji ciljeva IPP-a, BiH bilježi konstantno poboljšanje procenta ostvarenja definiranih zadataka - od 55 posto u prvom ciklusu, preko 79 posto u petom, do realizacije od preko 90 posto u prva tri mjeseca postojećeg šestog ciklusa IPP-a.

Učesnici su razmijenili mišljenja o dosadašnjem napretku, a diskutovano je i o predstojećim aktivnostima.

Sjednica je zaključena razmatranjem pitanja potrebe detaljnijeg informiranja javnosti o NATO-integracionom procesu, posebno zbog očekivanog povećanja dinamike i obaveza u narednom periodu, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: