BiH
29

Uskrsna poruka kardinala Puljića: Otvorite srca Božijem miru

FENA
Vinko Puljić (Foto: FENA)
Vinko Puljić (Foto: FENA)
Nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić uputio je danas poruku povodom blagdana Uskrsa.

"Milost Božjeg oproštenja. Mir uskrsloga Gospodina ispunja srce i dušu i onda kada snagom vjere opraštamo jedni drugima, te sud prepuštamo Bogu, a mi svoje srce i svoje misli oslobađamo od svake gorčine, mržnje i želje za osvetom. Mir uskrsloga Gospodina ispunja cijelo naše biće osobito onda kada zračimo djelatnom ljubavlju, te umijemo prepoznati bližnjega u potrebi i pružiti mu svoju ljubav, pažnju i blizinu. Mir uskrsloga Gospodina rađa se u nama na poseban način kada jedni drugima postajemo bližnji po slavljenju otajstva euharistije u kojemu se tješnje združujemo s Gospodinom stvarno nazočnim pod prilikama kruha i vina, te tako kroz slavlje euharistije koja je uvir i izvor naše vjere jasnije očitujemo svoje zajedništvo", naveo je kardinal Puljić.

Danas, poručio je kardinal, kada su naši dani i naše vrijeme obilježeni strahovima u nama i oko nas, te smo nerijetko prisiljeni donositi teške i nepromišljene odluke, koje se tiču napuštanja naših ognjišta ili druge odluke koje nas tjeraju na bijeg od naše stvarnosti, drži da ponovno trebamo doživjeti Uskrslog Krista u našoj sredini, u našim porodicama, a prije svega u našem srcu, te čuti njegovu riječ utjehe i ohrabrenja.

"Neka nas mir uskrsloga Gospodina ohrabri i potakne kako bismo se zajedno s drugima u našoj zemlji zauzeli za izgrađivanje pravednijeg društva u kojemu će svaki čovjek, miljenik Božji, te svaki narod i svaka religija imati jednaka prava i jednako ljudsko dostojanstvo", poručio je.

Nadbiskup Puljić se osvrnuo i na predstojeći posjet pape Franje Sarajevu. Kako je nadbiskup rekao pripreme za Papin posjet su u toku. A geslo susreta sa Svetim ocem bit će Isusove riječi “Mir vama”.

Na pitanje novinara šta očekuje od novoformirane vlasti Puljić je rekao da očekuje da ispune obećanja.

"Narod očekuje da vlada rješava probleme, prije svega socijalne", rekao je, između ostalog, kardinal Puljić.

Uz čestitke za Uskrs Puljić je ovom prilikom čestitao i Pesah te predstojeći pravoslavni Uskrs (Vaskrs).