Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadogradnja? De napisite da je neki lokalni tip odlucio da napravi kafanu na krovu i stolariju kupio kod Sence na placu pored Husina, Tuzla i sad ce po starim gradjevinama da budu sarene zgrade od jeftinih materijala bas pravo da se vidi kakvi smo seljaci. "U modernom stilu"... sram da vas bude....
Heheh kao spasavaju zgradu pa ce je nadzidati.. onaj Ajnadjic bas podcjenjuje inteligenciju naroda..
Jesu dotrajale i zastarile. Ipak je to centar, uz obalu rijeke Miljacke i stvarno je potrebno rekonstruisati, ali da se zadrzi sadasnji izgled koji je i prepoznatljiv za objekte iz austrougarskog perioda.
Potpuno sam za ovo jer ipak je ovo glavni grad. Naravno da je potrebno izvrsiti rekonstrukciju ali zadrzati izvorni, prvobitni, oblik gradjevine.
Gradjevine iz ovog razdoblja nisu u najboljem stanju, dosta su dotrajale i ostecene tako da je lijepo sto ce se posvetiti paznja ovome i izvrsiti rekonstrukcija.
Sve se zna ko stoji iza ovog urbicida.Đeneral u koperaciji sa sanđosima. I odakle lova malči za ovaj projekat znaći da si veliki biznis men kad od kafane zaradiš da ovo možeš izsinansirati
Ovakve pozitivne priče i trebaju ovom gradu. Ideja i projekt su super. Puna podrška.
Mnogo je zgrada iz ovog razdoblja u losem stanju,jako dobro da se posvecuje paznja njihovoj rekonstrukciji i da se ne mijenja izvorni izgled.
Ovi objekti su vazni ne samo zbog svoje historije nego i urbanističke i ambijentalne vrijednosti i drago mi je da imamo ovakve projekte.
Osim sto ce se sacuvati i obnoviti ove vrijedne gradjevine i grad ce se dodatno uljepsati.Odlican projekat!
Puna podrška za unapređenje i zaštitu kulturno-historijske baštine.
Bas lijepo da ce se vratiti prvobitni izgled ovim zgradama,nadam se da ce jos mnoge iz ovog perioda biti obnovljene.
Konacno da se za stanare obezbjedi parking mjesto, a ne da se parkira nekoliko ulica dalje i to u slucaju da vam se "posreci" pa pronadjete slobodno mjesto
Zbog rata mnoge su nam zgrade u lošem stanju te je ovo odlucan nalin kroz rekonstrukciju sacuvati austrougarsku gradnju
Nadam se da ce pored radova rekonstrukcije biti obuhvaceni radovi sanacije i restauracije, te koloristička obrada fasada i da ce biti vracen prvobitni izgled zgrade iz vremena austro-ugarske
Po meni dosta zgrada na Čobaniji zahtjeva rekonstrukciju i nadogradnju, jer vecina njih izgleda kao da ce se same srušiti. Ne vidim problem ovdje s obzirom da je lijepo naglaseno u tekstu da se izgled zgrada nece mijenjati.
Realno svaka čast na ovoj ideji. Svi znamo da ima kucica kod trolejbuske stanice gdje moras se sageti da prodjes normalno trotoarom.